Polícia pátra po odcudzenom aute značky Škoda Rapid, ktoré zmizlo v noci zo štvrtka na piatok


Foto: Polícia pátra po odcudzenom aute značky Škoda Rapid, ktoré zmizlo v noci zo štvrtka na piatok Foto: HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

Na území Žilinského kraja došlo k ďalšej krádeži osobného auta. Zlodeji sa v uplynulých týždňoch pokúsili odcudziť celkom sedem vozidiel, pričom až v šiestich prípadoch boli úspešní. Séria krádeží v našom kraji odštartovala 21. júna, kedy z dvora rodinného domu v Žiline zmizla biela Audi A7.

Od júna eviduje polícia na území kraja krádeže značiek Audi, Kia, Ford, Fiat a Škoda. Neznámi páchatelia vyčíňali nielen v Žiline ale aj na Turci, Liptove, Orave a Kysuciach.

Následne sa vo štvrtok 25. júna zlodeji pokúšali odísť s čiernou Audi A4 v susednom Martine. Nepodarilo sa im však naštartovať, tak vozidlo nechali zablokované a uzamknuté na parkovisku na ulici Záturecká v časti Nový Martin. Majiteľ ho ráno našiel s poškodeným zámkom a nedokázal ho otvoriť.

Ďalšia krádež sa objavila v nedeľu 28. júna 2020 v obci Oščadnica (okres Čadca). Neznámi páchatelia odcudzili Audi S8 čiernej farby so žilinskými evidenčnými číslami v čase o 23:09 hod. pri Hoteli Marlene. 

V sobotu 4. júla 2020 nadránom bola zaznamenaná krádež osobného auta značky Ford Kuga bielej farby na Orave. Osobné auto ukradli zlodeji v sobotu 4. júla 2020 v čase medzi 02:30 a 03:00 hod. na ulici Soľná v obci Rabča (okres Námestovo).


K ďalšej krádeži došlo v piatok 17. júla 2020 v skorých ranných hodinách v susednom meste Martin. Zlodeji tam odcudzili v čase okolo 03:00 hod. vozidlo značky Kia Carens šedej farby. Auto bolo zaparkované pred bytovým domom na ulici J. Mazúra.

V sobotu 18. júla 2020 v popoludňajších hodinách prišiel o svoje auto ďalší majiteľ. Ten zaparkoval Fiat Doblo hnedej svetlej metalízy v areáli akvaparku Tatralandia na ulici Ráztocká, odkiaľ s ním v čase o 14:30 hod. odišli zlodeji na neznáme miesto. 

Poslednú krádež eviduje polícia v noci zo štvrtka na piatok 31. júla 2020, opäť v Martine. Osobné auto značky Škoda Rapid hnedej svetlej metalízy bolo ukradnuté z parkoviska v mestskej časti Martin - Košúty.

Informácie o vozidle:

  • Značka vozidla: Škoda
  • Typ vozidla: Rapid
  • TEČ (ŠPZ): MT459EV
  • VIN: TMBAR6NH7K4045508
  • Rok výroby: 2019
  • Farba: hneda metalíza svetla

Vozidlo sa dá spoznať vďaka nálepke s logom Apple na ľavom prednom blatníku. Ak ho niekde uvidíte, alebo nájdete zaparkované, ihneď volajte linku polície (158) a následne HAKA tím 0910 666 910.

Kontakt na vlastníka vozidla: 0918 748 598

Pokiaľ neparkujete cez noc svoje auto v uzamknutej garáži a nemáte namontované účinné doplnkové zabezpečenie, určite by ste mali pouvažovať nad jeho zakúpením.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov