Osemnásť ľudí zo Žiliny prejde na bicykli Slovensko, podporia tým zbierku pre ochrnutého chlapca


Foto: Osemnásť ľudí zo Žiliny prejde na bicykli Slovensko, podporia tým zbierku pre ochrnutého chlapca

Skupina 18 ľudí zo Žiliny a okolia na čele s Jánom Hodoňom, známym z Extrémnych premien, odšliapu budúci mesiac na bicykli trasu z Košíc až do Bratislavy. Cieľom ich dvojdňovej cesty počas víkendu 22. - 23. augusta 2020 bude podpora charitatívnej akcie BOJUJEME ZA MIŠKA s podtitulom“ S celým Slovenskom. Nikdy sa nevzdávaj!”

„Miško je 18-ročný chlapec, ktorý pred dvoma rokmi nešťastne spadol do bazéna. Tento pád ho pripravil o chôdzu a hocijaký iný pohyb, od nešťastia je pripútaný na invalidnom vozíku a pomôcť mu môže operácia, ktorú robia najbližšie až v Hong Kongu. Tá stojí 120 000 eur, po jej uskutoční je až 90 percentná pravdepodobnosť, že Miško bude opäť stáť na nohách. Žiaľ, žiadna slovenská zdravotná poisťovňa túto operáciu neprepláca a jeho jedinou nádejou je finančná pomoc od nás ostatných,“ vysvetľujú Ján Hodoň a Dominik Papala, ktorí sa cesty zúčastnia.

Na turné postupne skupina navštívi počas prvého dňa Košice, Prešov, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Žilinu, odkiaľ v nedeľu pokračuje v mestách Považská Bystrica, Trenčín, Trnava a Bratislava. V každom z uvedených miest sa cyklisti zastavia na približne 20 minút, počas oddychu rozloží moderátor aparatúru a bude cyklistov povzbudzovať. 

K pripojeniu sa na časť cesty vyzývajú aj ostatných: „Chceme ľudí motivovať, aby bicyklovali s nami. Nemusia prejsť celú trasu, stačí keď si napríklad občan z Košíc povie, že prešľape len 100 metrov tak 100 metrov, niekto to môže dať napríklad až na koniec Košíc alebo len 10 kilometrov. Niekto to môže potiahnuť až do Prešova. Nejde nám o rýchlosť. Každý bude šliapať tak, ako vládze a na každého sa bude čakať. Nezáleží od toho akú diaľku prejde daný človek. Ide o to, aby sa zapojil a aj takto podporil Miška,“ dodávajú organizátori.


Už dnes Miškovi pomáhajú, zriadili pre neho účet, kde môžu ľudia prispieť ľubovoľnou čiastkou. Takisto je možné prispieť formou SMS platby na číslo 8866

2€ SMS s textom: MISKO 2
5€ SMS s textom: MISKO 5
10€ SMS s textom: MISKO 10

Zároveň Ján Hodoň vo svojom centre zdravia spolu s fyzioterapeutmi cvičia a rehabilitujú s Miškom už viac ako jeden rok, toto cvičenie ale pomáha len čiastočne. Najviac mu zlepší stav práve spomínaná operácia, pre ktorú sa snažia vyzbierať peniaze rôznymi charitatívnymi akciami. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu