V žilinskej nemocnici pribudol ďakovný transparent za záchranu života po vážnej autonehode


Foto: V žilinskej nemocnici pribudol ďakovný transparent za záchranu života po vážnej autonehode

Ak ste navštívili v uplynulých dňoch žilinskú nemocnicu, mohli ste si pri okružnej križovatke v areáli všimnúť ďakovný transparent ”Ďakujeme záchranárom, lekárom, sestričkám a všetkým za záchranu našej dcéry Dušanky”. Umiestnila ho tam rodina ženy, ktorá sa v nemocnici liečila z vážnych následkov autonehody.

Zranená 38-ročná žena nemala podľa predbežných odhadov veľké šance na prežitie, no vďaka zásahu a intenzívnej starostlivosti celého kolektívu záchranárov a lekárov sa podarilo jej život zachrániť. Rodina zranenej preto zvolila takúto verejnú formu vďaky, ktorú väčšina pacientov a personálu neprehliadne:

Dcéra dostala vážnu autonehodu, dostala šmyk a spadla asi osem metrov dole do priekopy. Bola tam úplne nulová šanca na prežitie. Teraz leží na úrazovej chirurgii pod vedením doktora Juraja Kaciana, ktorý je úžasný človek. Týmto som sa chcela poďakovať všetkým záchranárom, lekárom a sestričkám. Prístup zdravotníkov bol úplne úžasný, ako sa o ňu starali, urobili všetko možné, to sa nedá ani povedať,“ hovorí pani Zvaríková, mama zranenej ženy.

Pacientka už v súčasnosti komunikuje, telefonuje a dokonca si pamätá mnohé veci aj spätne dozadu. Jej matka nedokáže vyjadriť slovami to, ako veľmi je všetkým zamestnancom nemocnice vďačná. Pomocnú ruku v ťažkom období, ktoré prežívala, podali aj mnohí priatelia a známi.

„Rozhodli sme sa pre poďakovanie, ktoré tu ešte nebolo. Aby ho videli všetci, ktorí navštevujú nemocnicu. Som hrdá, že v tejto nemocnici pracujú takí skvelí lekár a odborníci,“ dodáva mama zachránenej. Transparent vidí zo svojej izby aj pacientka.


Zdravotníci dostali aj klasické poďakovanie, transparent ich potešil

Rodina si veľký ďakovný transparent zabezpečila vo vlastnej réžii, následne už len požiadala vedenie zdravotníckeho zariadenia o súhlas na jeho umiestnenie. V žilinskej nemocnici ide podľa našich informácií o prvý takýto prípad. Poďakovania posielajú ľudia predovšetkým formou listu. 

„Rodina jednej pacientky, ktorá aktuálne leží na našom oddelení úrazovej chirurgie oslovila vedenie nemocnice s tým, že by sa chcela nejakým špecifickým spôsobom poďakovať. Poslali nám aj klasické štandardné poďakovanie, za čo sme boli veľmi vďační a potešilo nás, ale rodina chcela ešte nejakým výnimočnejším spôsobom poďakovať za tú starostlivosť a dať to do povedomia,“ spresňuje hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

Vedenie nemocnice zo začiatku váhalo, či neobvyklé poďakovanie v areáli povolí. Nakoniec však rodine súhlas udelilo a transparent vidia nielen zamestnanci a návštevníci nemocnice, ale aj samotná pacientka, ktorá sa zotavuje na oddelení.

Netradičné poďakovanie je adresované celému zdravotníckemu personálu na oddeleniach urgentného príjmu, úrazovej chirurgie, neurochirurgie a oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu