Po silnej búrke, ktorá v utorok večer zasiahla Žilinský kraj, absolvovali hasiči 21 výjazdov


Foto: Po silnej búrke, ktorá v utorok večer zasiahla Žilinský kraj, absolvovali hasiči 21 výjazdov Foto: KR HaZZ v Žiline

V utorok 28. júla vo večerných hodinách zasiahla Žilinský kraj silná búrka, ktorá spôsobila niekoľko obmedzení v doprave a poškodila jedno osobné auto. Profesionálni a dobrovoľní hasiči v súvislosti s poveternostnou situáciou zasahovali pri 21 prípadoch na území kraja.

Hasiči z hasičských staníc v Žiline, Bytči, Terchovej a Rajci zasahovali spolu 9 krát, 6 krát zasahovali hasiči z hasičskej stanice v Kysuckom Novom Meste a 1 krát zasahovali hasiči z hasičskej stanice v Námestove. Ďalej zasahovali členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Klokočov, Makov, Rudina, Jablonové a Sedliacka Dubová,“ spresnil Marek Panák z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Výjazdy súviseli najmä s odstraňovaním spadnutých stromov a konárov z cestných a miestnych komunikácií. V jednom prípade pomáhali hasiči s odstraňovaním stromu spadnutého na osobné motorové vozidlo. Pri udalostiach neboli našťastie zranené žiadne osoby.

Celkovo zasahovalo na území Žilinského kraja 22 profesionálnych hasičov a 19 členov dobrovoľných hasičských zborov. Pri zásahoch využili príslušníci celkom 14 kusov hasičskej techniky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR HaZZ v Žiline