Za prvé dva mesiace prispeli v zbierke Žilina pomáha štyria ľudia, darovať je možné do konca roka


Foto: Za prvé dva mesiace prispeli v zbierke Žilina pomáha štyria ľudia, darovať je možné do konca roka Foto: ilustračné - pixabay

Mesto Žilina na konci mája zbierku s názvom Žilina pomáha, jej cieľom je pomôcť počas pandémie ľuďom v núdzi. Obyvatelia môžu prispievať na transparentný účet bezhotovostným prevodom alebo priamym vkladom do konca roka 2020. 

Následne samospráva prerozdelí vybrané peniaze rovným dielom medzi tri inštitúcie: Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Žiline, Územný spolok Slovenského Červeného kríža v Žiline a Diecéznu charitu Žilina.

Za prvé dva mesiace od spustenia transparentného účtu naň prispeli štyria ľudia, celkovo sa na ňom nachádza k dnešnému dňu 53 eur. Návrh založiť dobrovoľnú finančnú zbierku schválili poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline na svojom zasadnutí 11. mája 2020. 

 Po ukončení zbierky v Žiline bude o výsledkoch a použití informovať primátor Žiliny, kontrolu vykoná hlavná kontrolórka mesta. Na zbierku môžete prispieť na transparentnom účte SK74 0900 0000 0051 7775 1777 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu