FOTO: Budovu Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši kompletne rekonštruujú


FOTO: Budovu Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši kompletne rekonštruujú
Galéria: 4 fotky
Foto: Žilinský samosprávny kraj

Tridsaťročná budova Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši sa mení na nepoznanie. Žilinský samosprávny kraj realizuje veľkú rekonštrukciu za viac ako štyri milióny eur. Kompletnou obnovou prechádza vstupná časť, hlavná školská budova aj spojovacia časť, ktorá tvorí komunikačné prepojenie medzi hlavnou školskou budovou a telocvičňou.

K dnešnému dňu je takmer dokončená fasáda na budove, osadené sú nové okná a žalúzie. Zrealizované sú aj rozvody kanalizácie, vody a kúrenia.

„Aj napriek úskaliam, ktoré so sebou priniesla koronakríza či samotné rekonštrukčné práce, stavba napreduje plynule bez výraznejších problémoch. Aktuálne sa dokončuje zateplenie strešnej konštrukcie,“ povedal riaditeľ odboru správy majetku a investícií Peter Mrvečka.



Hotový je aj svetlík zastrešujúci nové átrium školy. Z pôvodne otvoreného priestoru sa tak stal interiérový priestor, čo umožnilo zväčšiť vnútorné plochy školy na prvom nadzemnom podlaží. V átriu pribudne aj nový výťah, ktorý umožní bezbariérový presun na všetky podlažia. Bezbariérový bude aj hlavný vstup do budovy.

Rekonštrukcia Strednej zdravotníckej školy by mala byť ukončená na konci roka. Študenti by sa tak do svojich lavíc mohli vrátiť začiatkom roka 2021, dovtedy bude výučba pokračovať v náhradných priestoroch.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Žilinský samosprávny kraj