V mestskej časti Rosinky sa neznámy muž počas noci pokúšal dostať do rodinného domu


Foto: V mestskej časti Rosinky sa neznámy muž počas noci pokúšal dostať do rodinného domu Foto: ilustračné

Počas uplynulého víkendu zažila jedna z obyvateliek mestskej časti Žilina - Rosinky nepríjemnú skúsenosť. V noci z piatka na sobotu 25. júla 2020 sa do jej domu pokúšal dostať neznámy muž. Ten v čase približne okolo druhej hodiny ráno pri okne spôsobil hluk, čím staršiu ženu zobudil.

Vystrašená obyvateľka ihneď kontaktovala linku polície (158) a udalosť oznámila. Neznámeho muža vyzvala cez pootvorené okno, aby opustil jej pozemok. Ten však na výzvu nereagoval a zostal stáť pri oplotení.

Na miesto dorazili za veľmi krátky čas dve policajné hliadky, muž sa mal práve v tom čase vydať na útek cez susedné záhrady.

„Policajná hliadka bola vyslaná preveriť oznámenie do uvedenej mestskej časti, pričom po príchode na miesto sa policajti skontaktovali s oznamovateľkou, preverili miesta, ktoré označila, avšak žiadna podozrivá osoba sa v nich nenachádzala,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.


Nakoľko obyvateľke domu nebolo nič odcudzené a ani jej nevznikla žiadna škoda, privolaná hliadka ju len poučila o ďalšom postupe. Do dnešného dňa oznámenie nepodala.

V minulom týždni sa objavil zlodej aj v mestskej časti Trnové, majiteľom rodinného domu spôsobil nemalé škody. Počas toho, ako boli na nákupe v obchode, sa cez okno vlámal do domu a odcudzil hotovosť a šperky za viac ako 3 600 eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu