FOTO: Nepriaznivé počasie v piatok opäť zamestnalo hasičov, najhoršia situácia bola na Kysuciach


FOTO: Nepriaznivé počasie v piatok opäť zamestnalo hasičov, najhoršia situácia bola na Kysuciach
Galéria: 8 fotiek
Foto: Obec Skalité

Prívalové dažde, ktoré v piatok 24. júla popoludní zasiahli Žilinský kraj, opäť zamestnali desiatky hasičov. V teréne zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči, spolu vykonali 12 výjazdov. Vo väčšine prípadov pomáhali s odčerpávaním vody zo zatopených pivníc, záhrad a ciest, odstraňovali však aj popadané stromy.

Najvážnejšia situácia bola v obci Skalité (okres Čadca), kde sa vylial miestny potok. Samospráva už v súvislosti so včerajšou situáciou poďakovala všetkým, ktorí akoukoľvek mierou pomáhali pri odstraňovaní následkov po silnej búrke.

„Osobitné poďakovanie patrí členom DHZO Skalité, DHZ Krásno Nad Kysucou, HaZZ Čadca, firme Kamila Špiláka za poskytnutie ťažkej techniky, PZ Čadca, pracovníkom obce, ale predovšetkým všetkým občanom za susedskú pomoc pri ochrane zdravia a majetku,“ uvádza obec na sociálnej sieti.


Nepriaznivé počasie si vyžiadalo zásahy hasičov aj v okrese Žilina. Podľa Krajského operačného strediska Hasičského a záchranného zboru boli vyslaní na pomoc do obce Stránske a mesta Rajecké Teplice.

V uvedených lokalitách došlo k zatápaniu pivníc rodinných domov, bytovky, zatopeniu kúpeľov SPA Aphrodite a zosunutiu blata na vozovku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Prezídium HaZZ