Nová remeselná pekáreň PostBakery: Koncept tradičnej ručnej výroby a zdravého životného štýlu


Foto: Nová remeselná pekáreň PostBakery: Koncept tradičnej ručnej výroby a zdravého životného štýlu
Galéria: 15 fotiek

Už viac ako rok funguje v unikátnej budove na Poštovej ulici na sídlisku Vlčince v Žiline kaviareň PostCafe. Tá si vďaka príjemnému prostrediu, výbornému staffu, kvalitnej káve, skvelým domácim limonádam a domácim koláčikom, veľmi rýchlo získala svoju stálu klientelu. Čoraz viac lákavejšími sa pre ľudí stávajú aj tematické párty a hudobné večery.

Kaviareň PostCafe je starším bratom novej remeselnej pekárne PostBakery, ktorá má za sebou úspešných, ale aj kritických 5 mesiacov. Jej výnimočnosť spočíva v čisto ručnej výrobe s dôrazom na kvalitu. Súčasťou tejto novej pekárne je maloobchodná predajňa so zdravým sortimentom a odborným predajom zameraným na pohodlie zákazníka pri nákupe.

Pekáreň bola oficiálne otvorená 9. marca tohto roka, len chvíľu pred vypuknutím koronakrízy na Slovensku. Avšak aj v tejto neľahkej situácii si do predajne našlo cestu množstvo zákazníkov, ktorí si za sprísnených podmienok vždy prišli po svoje čerstvé pečivo. V čase trvajúcich obmedzení majitelia pekárne nezaháľali a testovali nové receptúry, tie tradičné obzvláštňovali novými postupmi.

Aj keď nie všetko vyšlo tak, ako si predstavovali, každý jeden omyl ich posunul vpred. Ako sami majitelia hovoria, bez toho, aby niečo nevyskúšali, by nemali možnosť urobiť si skutočný názor.

Produkty pekárne PostBakery sú výsledkom dlhodobého testovania. Pri výrobe čerstvého pečiva vyskúšali majitelia múky z celého Slovenska, pričom výsledky nechávali na posúdenie kvality priamo návštevníkom budovy na Poštovej. Názor zákazníkov nakoniec rozhodol o variante mlynu Trenčan.

„V našej pekárni kladieme dôraz na osobitný prístup, transparentnosť a vysledovatelnosť, čo znamená, že spolupracujeme iba s výrobcami ktorých poznáme osobne. Či už sú to syrové, jogurtové, maslové manufaktúry z Liptova, ktoré dotvárajú zdravé raňajky a desiaty spolu s čerstvým, voňavým a chrumkavým pečivom, alebo sú to zdravé sladkosti z Považia či ručne vyrábané cestoviny z Oravy alebo rodinná baliareň sušených dobrôt z tvarožnej - ich produkty používame samozrejme na predaj a taktiež ako posypy alebo zložky do pečenia,“ vysvetľuje jeden z majiteľov pekárne Rado Vrzgula.

Galéria: 15 fotiek

„K našim zákazníkom chceme byť vždy transparentní a radi budeme prezentovať našich lokálnych partnerov. K menej známym produktom radi dovysvetlíme alebo poradíme,“ dodáva.

V pekárni PostBakery zastávajú názor, že v jednoduchosti je krása, a preto fungujú na princípe „Simply market“. To v preklade znamená jednoduchý obchod resp. jednoduché nakupovanie. Ponúkaný sortiment majú v prevádzke dobre odskúšaný a sú s jeho predajom celkom stotožnení.

Príďte sa pozrieť, ako vzniká kvalitné, chutné a čerstvé pečivo

„Pretože sme hrdí na našu prácu, každý deň o 21:00 hod. sa naša predajnička mení na voňavú pekáreň, kde máte možnosť vidieť ako vaše obľúbené pečivo vzniká pod rukami profesionálnych pekárok. Tie sa poctivo starajú o dva kvásky, z ktorých následne môžete ochutnať výnimočné kváskové chlebíky s kurkumou, aktívnym uhlím alebo len čisté prírodné,“ spresňuje druhý z majiteľov Lukáš Surovčák.

Čerstvé pečivo a zdravé produkty si môžete zakúpiť počas pracovných dní v čase od 07:30 do 16:30 hod. V prípade, že prídete autom, máte k dispozícii bezplatné parkovanie priamo pri budove biznis centra na Poštovej ulici.

PostBakery nájdete aj na stránke Bistro.sk, alebo ak vás láka vo vašom podniku podávať remeselné pečivo, stačí napísať na email infopostbakery@gmail.com. Majitelia sľubujú, že už v septembri posunú pekárničku na ďalšiu úroveň. Zákazníci sa tak majú na čo tešiť, o novinkách sa dozvedia čoskoro.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR PostBakery