Tankisti zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline sa zúčastnili pravidelného výcviku a kondičných jázd


Foto: Tankisti zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline sa zúčastnili pravidelného výcviku a kondičných jázd
Galéria: 3 fotky
Foto: Prezídium HaZZ

Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru (Zb HaZZ) v Žiline vznikla 1. januára 2003 transformáciou 72. záchrannej brigády Civilnej ochrany a je predurčená pre tri kraje - Žilinský, Banskobystrický a Trenčiansky. V rámci svojej činnosti plní úlohy súvisiace so zdolávaním požiarov, poskytovaním pomoci a vykonávaním záchranných prác pri haváriách či živelných pohromách.

Príslušníci zasahujú aj pri rôznych mimoriadnych udalostiach a v prípadoch ohrozenia života, zdravia osôb, majetku alebo životného prostredia. Aby mohli plniť náročné úlohy, musia pravidelne absolvovať rôzne školenia a cvičenia, na ktorých si overia svoje zručnosti a znalosti, prípadne sa naučia niečo nové.

Jedno z takýchto cvičení absolvovali v uplynulých dňoch tankisti a regulovčíci zo Žiliny vo vojenskom výcvikom priestore v Sučanoch (okres Martin). Pravidelné realizovanie kondičných jázd vyplýva z pokynu prezidenta HaZZ o zabezpečení a vykonávaní odbornej prípravy vybraných druhov špeciálnej zásahovej techniky.


„Začiatkom týždňa vykonali príslušníci Záchrannej brigády HaZZ v Žiline kondičné jazdy tankistov na technike VT-55. Praktického výcviku sa zúčastnili piati tankisti a piati regulovčíci, ktorí zabezpečovali plynulý prechod a bezpečnosť na úsekoch, kde je možný prechod civilných a lesných vozidiel. Tankisti si jednotlivo precvičili praktickú jazdu v teréne v dĺžke 4,5 km, skladanie a nakladanie VT-55 na podvalník,“ spresnilo Prezídium HaZZ.

Záchranná brigáda HaZZ v Žiline sa aktívne zúčastňovala na záchranných prácach po búrkovej smršti v roku 2014 vo Vrátnej doline a Terchovej.

Galéria: 20 fotiek




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Prezídium HaZZ