V budovaní areálu na Bôriku mesto pokračuje, pripravuje renováciu ďalších športovísk pri školách


Foto: V budovaní areálu na Bôriku mesto pokračuje, pripravuje renováciu ďalších športovísk pri školách

Športový areál na Oravskej ulici na Bôriku prešiel v závere minulého roku prvou fázou revitalizácie, počas nej pribudol nový tartanový ovál, betónový skate-park a workout ihrisko. Aj keď rekonštrukcia areálu ešte nie je oficiálne ukončená a čaká ho dobudovanie, už dnes sa jednotlivé športoviská tešia vysokej popularite.

Priestor je prvým spomedzi školských areálov, ktorý sa v Žiline dočkal obnovy za súčasného vedenia: „Športový areál na Oravskej ulici na Bôriku je prvým školským areálom, ktorý sme sa rozhodli zrevitalizovať, aby plnil nároky tejto doby. Po dokončení by malo byť jeho súčasťou niekoľko športovísk - betónový skate-park, tartanový ovál a multifunkčné ihrisko. Aktuálne sme pristúpili k realizácii oplotenia areálu, v tomto roku by sme ho radi dokončili,“ potvrdil Vladimír Randa, miestny poslanec.

Zároveň dodal, že v prípade priaznivých podmienok by mohol byť oficiálne otvorený počas budúcoročnej jari: „Veľmi by sme si priali, aby nám zdravotná situácia dovolila po dokončení areálu zorganizovať športovú akciu, počas ktorej by sme prepojili rôznych športovcov. Uvidíme, verím, že na najneskôr na jar budúceho roka sa nám to podarí.“ 


Pre obnovu pripravujú ďalšie športoviská pri základných školách

Aj keď je záujem vysoký, mesto zatiaľ nepredpokladá, že by bolo potrebné obmedzovať užívanie priestoru. Po dokončení a otvorení bude vyhodnocovať nutnosť zavedenia otváracích hodín. Randa potvrdil, že mestské športové areáli sú hlavným pilierom budovania športovej infraštruktúry v Žiline:

„Keďže prioritou mesta je najmä podpora mládeže, tak je potrebné rekonštruovať športovú infraštruktúru, ktorú využívajú najmä deti a mládež vo voľnom čase. A to sú práve ihriská a dráhy pri školách, školské dvory, telocvične a podobne. Určite by sme chceli zrekonštruovať postupne všetky školské areáli,“ spresňuje poslanec.

Nateraz sú pripravené projekty pri základnej škole Martinská a Gaštanová, ďalšie mesto spracováva: „Pripravujeme areál pri základnej škole Brodno a postupne budeme pripravovať a realizovať ďalšie. Aj predseda komisie športu v Žiline, poslanec Dominik Hriník pravidelne požaduje, aby sa športoviská pri základných školách postupne obnovovali. V tomto roku by sme chceli z rozpočtu mesta zrealizovať rekonštrukciu areálu pri základnej škole Martinská. Verím, že sa nám to podarí,“ uzavrel Vladimír Randa.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu