Polícia hľadá svedkov dopravnej nehody autobusu s deťmi, ktorý sa prevrátil na Liptove


Foto: Polícia hľadá svedkov dopravnej nehody autobusu s deťmi, ktorý sa prevrátil na Liptove

V pondelok 20. júla došlo krátko po desiatej hodine dopoludnia na ceste prvej triedy v katastri obce Liptovská Osada (okres Ružomberok) k dopravnej nehode, pri ktorej sa autobus plný detí prevrátil mimo cesty. Vozidlo šoféroval 66-ročný vodič v smere od Banskej Bystrice na Ružomberok.

„Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s autobusom vpravo mimo vozovku, kde sa prevrátil na pravú časť vozidla. Pri dopravnej nehode utrpeli predbežne tri osoby ľahké zranenia. Alkohol u vodiča vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. V autobuse cestovalo 29 detí a dve dospelé osoby,“ spresnil žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na sumu 5 000 eur. Počas dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov museli policajti riadiť cestnú premávku striedavo a usmerňovať ju do voľného jazdného pruhu.

Polícia v súvislosti s udalosťou žiada ľudí, ktorí boli svedkami uvedenej dopravnej nehody a vodiča, ktorý by mal disponovať kamerovým záznamom z jej priebehu, aby sa prihlásili na telefónnom čísle 158, na najbližšom útvare Policajného zboru, alebo prostredníctvom správy na sociálnej sieti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu