V mestskej časti Trnové sa do domu vlámal zlodej, spôsobil škodu za viac než 3 600 eur


Foto: V mestskej časti Trnové sa do domu vlámal zlodej, spôsobil škodu za viac než 3 600 eur Foto: ilustračné

V pondelok 20. júla 2020 v ranných hodinách prekvapil rodinu žijúcu v mestskej časti Žilina - Trnové zlodej. Ten sa vlámal do domu v čase, kedy boli majitelia na nákupe v obchode. Prípad už začala vyšetrovať žilinská polícia, tá intenzívne pracuje na dolapení páchateľa.

K vlámaniu došlo v čase medzi 08:00 - 10:00 hod. ráno. Podozrivý je neznámy muž vo veku od 20 do 30 rokov s výškou okolo 180 cm, silnejšej postavy a strniskom na tvári. Oblečené mal rifle a tmavé tričko s krátkym rukávom, v ruke niesol letáky.

Majitelia domu prosia verejnosť o pomoc pri nájdení neznámeho muža. Pomôcť môžu najmä kamerové záznamy z okolitých domov na uliciach Dolná Trnovská a Ipeľská či videozáznamy z palubných kamier v autách.


„Doposiaľ neznámy páchateľ sa mal v pondelok 20. júla dopoludnia vlámať do rodinného domu v mestskej časti Žilina-Trnové. Z jeho priestoru mal odcudziť rôzne šperky a finančnú hotovosť. Uvedeným konaním vznikla predbežná škoda vo výške 3.650 eur,“ potvrdil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

V súvislosti s udalosťou začal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline trestné stíhanie vo veci trestných činov porušovania domovej slobody a krádeže. Akékoľvek informácie, ktoré môžu polícii pomôcť s objasnením prípadu, je možné oznámiť na linke 158, prípadne súkromnou správou na stránke polície.

„Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom jeho objasnenia. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uzavrel policajný hovorca.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu