Aloe vera zvládne takmer všetky nedokonalosti pokožky


Foto: Aloe vera zvládne takmer všetky nedokonalosti pokožky Foto: ilustračné - pixabay

Aloe je úžasná rastlina, ktorá dokáže zvládnuť takmer všetky nedokonalosti pokožky. Táto zložka na obale výrobku prakticky zaručuje jeho popularitu a stále viac značiek ponúka kozmetiku práve s Aloe vera.

Pravdou však je, že nie všetci výrobcovia používajú vysokokvalitné suroviny. Najbezpečnejšie je pestovať svoju vlastnú rastlinu v kvetináči na parapete, tak ako to robili aj naše babičky. Ak ale nemáte takú príležitosť, môžete si takéto výrobky objednať na stránke makeup.sk 

Ako Aloe pôsobí na pokožku a pomáha jej

Táto rastlina má vysoký obsah prospešných zložiek, obsahuje až 18 z 22 aminokyselín, ktoré potrebujeme. To je vynikajúci stavebný materiál pre vašu pokožku, ktorý zároveň obnovuje štruktúru epidermy.

Výťažok z aloe obsahuje tiež antioxidanty, oligo prvky (vápnik, zinok, fosfor, draslík), baktericídne zlúčeniny a vitamíny (A, E, C, B3, B6 a B12). Účinne bojuje proti mnohým typom baktérií a používa sa pri liečbe dermatologických problémov ako sú akné, ekzémy či iné.

Aloe má protizápalové a hojivé účinky. Barbaloin je tiež silný antioxidant, ktorý chráni pokožku pred poškodením voľnými radikálmi a predčasným starnutím. Extrakt z listov Aloe vera je tiež vysoko účinnou zložkou na hydratáciu (zvlhčenie) pokožky. Táto rastlina hojí rany a zabraňuje šíreniu infekcie, vyhladzuje vrásky a zlepšuje pružnosť pokožky. 

Aká je výhoda produktov s aloe vera? 

Okrem základných funkcií hydratácie a regenerácie prispieva, v kombinácii s ďalšími zložkami, aj k riešeniu dodatočných dôležitých problémov: doplnenie epidermy vitamínmi a minerálmi, starostlivosť o tonus a energiu pleti.  

5 prospešných vlastností aloe vera 

Hydratuje 
Extrakty získané z aloe vera hydratujú pokožku a zabraňujú jej dehydratácii.

Upokojuje
Aloe dokonale upokojuje a zjemňuje podráždenú pokožku, pomáha pri popáleninách. Vďaka svojim protizápalovým vlastnostiam znižuje začervenanie spôsobené vystavením UV žiareniu, urýchľuje regeneráciu buniek a vytvára ochrannú vrstvu. Aloe vera sa dá tiež použiť na upokojenie podráždenej pokožky po holení. 

Urýchľuje regeneráciu buniek 
Šťava z aloe vera pomáha odlupovať odumreté kožné bunky.

Účinkuje proti starnutiu 
Ako viete, s vekom pokožka stráca svoju pružnosť. Aloe stimuluje produkciu kolagénu a kyseliny hyalurónovej, takže pokožka zostáva elastická, hladšia a bez vrások. Okrem toho vďaka zloženiu vitamínov C a E je prvotriednym antioxidantom.  

Má skvelé ochranné funkcie 
Aloe gél sa rýchlo vstrebáva a vytvára neviditeľnú bariéru na pokožke, ktorá dokonale chráni pred vetrom.

Aloe vera má množstvo pozitívnych účinkov. Zdroj: pixabay.com


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Makeup.sk