Pri razii na Košickej ulici zadržali 27-ročného Mária, vyšetrovateľ navrhol jeho väzobné stíhanie


Foto: Pri razii na Košickej ulici zadržali 27-ročného Mária, vyšetrovateľ navrhol jeho väzobné stíhanie
Galéria: 12 fotiek

Žilinskí kriminalisti spoločne s kukláčmi vykonali v utorok 7. júla 2020 akciu zameranú na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti. Počas jej výkonu zadržali 27-ročného muža a zaistili kryštalický aj rastlinný materiál, ktorý bol zaslaný na expertízne skúmanie.

Na zásahu sa podieľali kriminalisti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline a policajti z pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

„Vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil 27-ročného Mária z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia,“ spresnil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Muža zadržali, keď prichádzal s autom ku križovatke na Košickej ulici v Žiline. V priebehu vyšetrovania bolo zistené, že má právoplatným rozhodnutím súdu uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá.

„Počas akcie policajti zaistili pervitín aj marihuanu v množstve, ktoré zodpovedá minimálne 107 bežným jednotlivým dávkam drogy,“ dodal policajný hovorca.

Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného 27-ročného Mária. Okresný súd v Žiline sa v piatok 10. júla s návrhom stotožnil. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina