V Žiline pražia skutočnú chuťovku - káva Barrel Age Coffee je infúzovaná v sudoch po whiskey


Foto: V Žiline pražia skutočnú chuťovku - káva Barrel Age Coffee je infúzovaná v sudoch po whiskey
Galéria: 4 fotky

Už od roku 2011 prináša pražiareň 9 grams coffee v Žiline exkluzívne aj tradične obľúbené kávy, ktoré pozná väčšina kávičkárov z prevádzok, firiem či vlastných domovov. Teraz prichádza s jedinečnou chuťovkou, ktorá v sebe vyvažuje kombináciu chutí po rumových pralinkách, čokoláde, whiskey a vaječnom likéri.

Barrel Age Coffee je označenie pre kávy, ktoré sú luhované v bareloch po whisky a následne pražené. V žilinskej exkluzivite sú brazílske zrná infuzované 21 dní v sudoch po slovenskej whisky, následne ich pražia na profesionálnej pražičke Giesen. To im zaručuje chuť, ktorú ste s najväčšou pravdepodobnosťou ešte nevyskúšali:

„Chuť sa nedá prirovnať k žiadnej inej káve, pretože je veľmi intenzívna. Na druhej strane sa ale naše zvolené kávy krásne dopĺňajú svojim chuťovým profilom. Je to práve kávový profil zŕn z Brazílie, ktorý predurčuje už tak čokoládové tóny, pričom pražením sa vyzdvihne aróma a hlavne chuť po všetkých štyroch ingredienciách,“ vysvetľuje Mayo Galuska, pražiar a majiteľ 9 grams coffee.

Špeciál má suché natural spracovanie, čo znamená, že po zbere sa káva suší ako celý plod - čerešňa. Tento spôsob zabezpečuje, že určitá časť dužiny, ktorú zrno absorbuje do seba, sa prejaví v mohutnom tele pri príprave kávy, ale zároveň je káva sladká a “hladká”. 

Ako sa praží exkluzívna káva v 9 grams coffee

A ktorý spôsob najviac vyzdvihne chuťový profil exkluzivity? „Je dokonalá ako espresso alebo prípravou moka (kotogo, bistro konvica). Ale skvele chutí aj v mliečnych nápojoch ako cappucinno, obzvlášť potom vo Flat white,“ dodáva pražiar žilinskej odrody Barrel Age Coffee.

Zaobstarať si ju môžete v tradičnom balení 250 gramov aj s opakovane uzatváreteľným zipom. V jednej várke sa napraží maximálne 15 kilogramov.

Nejde pritom o prvú špeciálnu odrodu, ktorú v 9 grams coffee napražili. Práve naopak, popri overených “klasikách” tu radi experimentujú a prinášajú milovníkom kávy vždy nové chute.

„Už v minulosti sme pripravovali napríklad jednu z najdrahších odrôd kávy priamo z Panamy - Panama Geisha LA ESMERALDA, v roku 2019 sa dražil kilogram tejto kávy v priemere za tisíc dolárov,“ dodáva Galuska.

Tím žilinskej pražiarne 9 grams coffe, ktorý stojí za obľúbenými klasikami aj exkluzivitami. Zdroj: 9 grams coffee

V ponuke aktuálne nájdete vyše 20 rôznych druhov vlastnej praženej kávy, nechýbajú ani zelená káva, čaj či štýlové kávovary ani najrôznejšie doplnky pre prípravu a vychutnávanie si najpopulárnejšieho nápoja na svete.

Čo v prípade, že chcete kávy obľúbenej žilinskej pražiarne najskôr ochutnať? Väčšinu odrôd kávy na základe espressa vrátane kávových drinkov v najrôznejších spôsoboch prípravy vám pripravia napríklad aj v Grand Caffe na Mariánskom námestí v Hoteli Grand.  

 

Celú ponuku nájdete na www.coffeeart.sk

 

Súťaž o 2x 250g Barrel Age Coffee + 12 mesiacov 250g kávy mesačne


 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR 9 Grams Coffee