Aktuálna situácia na cestách v Žiline - platí aj výstraha


Foto: Aktuálna situácia na cestách v Žiline - platí aj výstraha
Galéria: 5 fotiek

Jav: Snehové jazyky a záveje

Stupeň: 1. stupeň

Trvanie javu: od 2.4.2015 23:00 do 3.4.2015 12:00

Výstraha:
V okrese Žilina sa MIESTAMI očakáva tvorba snehových jazykov a závejov. Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Aktualizácia 09:00

Polícia v Žilinskom kraji upozorňuje vodičov na niektoré úseky ciest a zasnežené cesty na území celého Žilinského kraja. V piatok v ranných hodinách sa skomplikovala situácia na ceste I/18 medzi Žilinou a Martinom, kde sa v smere z Vrútok do Žiliny skrížilo viacero kamiónov, úsek cesty sa stal neprejazdný v oboch smeroch, navyše stále sneží a cesty sú neupravené.

V uvedenom úseku dopravnú situáciu a premávku aktuálne usmerňuje a riadi niekoľko policajných hliadok. Na ďalších cestách v Žilinskom kraji je situácia komplikovaná na hraničnom priechode Vyšehradné, ktorý je od Slovenského Pravna ťažko prejazdný.

Polícia žiada vodičov o zváženie svojej jazdy a v prípade, ak sa vodiči rozhodnú cestovať, aby boli počas jazdy maximálne opatrní a pripravení na možné zdržanie v prípade kalamitnej situácie na cestách. Polícia v Žilinskom kraji bude situáciu na cestách počas Veľkonočných sviatkov monitorovať a vodičov cestou dopravných servisov o aktuálnych obmedzeniach a uzávierkach informovať.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu