Na diaľnici D3 na Kysuciach horel kamión, duchaprítomný vodič uchránil majetok v tisícoch eur


Foto: Na diaľnici D3 na Kysuciach horel kamión, duchaprítomný vodič uchránil majetok v tisícoch eur
Galéria: 4 fotky
Foto: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline

V pondelok 6. júla podvečer obmedzil premávku na diaľnici D3 na Kysuciach odstavený kamión. Z vozidla začal náhle stúpať dym a miestami bolo vidieť aj plamene. Podľa informácií Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline došlo na nákladnom vozidle k požiaru nápravy.

Krátko po 20:00 hod. prijalo operačné stredisko hlásenie a na diaľnicu pred tunelom Poľana vyslalo hasičov z hasičskej stanice v Čadci a členov Dobrovoľného hasičského zboru obce Skalité. Kamión bol odstavený na kraji cesty v smere od Svrčinovca.

„Išlo o požiar zadnej nápravy na nákladnom vozidle prevážajúceho osobné vozidlá. Vodič stihol jedno osobné vozidlo z ťahača zložiť a požiar sa snažil uhasiť prenosným hasiacim prístrojom. V čase príjazdu na mieste už zasahovala jednotka Dobrovoľného hasičského zboru obce Skalité,“ spresnil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

Požiar sa podarilo krátko po pol deviatej večer uhasiť. Po očistení komunikácie bola obnovená premávka v jednom jazdnom pruhu. Pri udalosti našťastie nedošlo k zraneniu osôb, duchaprítomný vodič uchránil majetok v tisícoch eur.

„Na miesto bol prizvaný zisťovateľ príčin požiaru, príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania. Včasným zásahom ako aj duchaprítomnosťou vodiča bol uchránený majetok v hodnote cca 200 tisíc eur,“ dodal Kypus.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR HaZZ v Žiline