Letné prázdniny sa v obci Radôstka začali tragicky, v miestnom rybníku sa utopil 22-ročný mladík


Foto: Letné prázdniny sa v obci Radôstka začali tragicky, v miestnom rybníku sa utopil 22-ročný mladík Foto: DHZ Radôstka

V stredu 1. júla 2020 došlo v obci Radôstka (okres Čadca) k tragickej udalosti. Popoludní sa v miestom rybníku utopil 22-ročný mladík.

„V čase o 17:00 hod. naša jednotka a príslušníci HaZZ zasahovali pri pri rybníku v časti Janotová. Jednalo sa o vyhľadávanie osoby, ktorá spadla do vody a ihneď klesla pod vodnú hladinu. V tom čase práve prebiehal tréning hasičskej mládeže,“ informuje Dobrovoľný hasičský zbor Radôstka.


Svedkovia udalosti okamžite zalarmovali záchranné zložky

Keď došlo k nešťastiu, v blízkosti práve prebiehal tréning hasičskej mládeže. Ľudia sa pokúšali nezvestnú osobu vyhľadať, avšak bezvýsledne. Rybník so stojatou vodou má rozlohu približne 600 metrov štvorcových a hĺbku do dvoch metrov.

Záchranným zložkám značne skomplikovalo zásah bahnisté dno, hustý trávnatý porast a kalná voda. Hasiči pomocou nafukovacieho člna následne rybník prehľadali a nehybné telo našli uprostred. Mladý muž pochádzajúci z obce Radôstka už nejavil známky života.

„Uvedenú skutočnosť realizuje Obvodné oddelenie Policajného zboru Stará Bystrica ako podozrenie z prečinu usmrtenia. Hliadka bola vyslaná na miesto do obce Radôstka v čase o 17:20 hod.,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu