FOTO: Polícia odhalila ďalších drogových dílerov, po raziách je obvinených päť osôb


FOTO: Polícia odhalila ďalších drogových dílerov, po raziách je obvinených päť osôb
Galéria: 6 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

Policajti a kriminalisti v Žilinskom kraji naďalej úspešne bojujú proti aktérom drogovej trestnej činnosti. Pri ďalších dvoch raziách, ktoré prebehli v Ružomberku a okolí, zadržali spolu päť osôb vo veku od 22 do 36 rokov.

Polícia v Ružomberku zadržala pri dvoch akciách zameraných na boj s drogovou trestnou činnosťou troch mužov vo veku 36, 25 a 22 rokov, ktorí pôsobili ako díleri na drogovej scéne v Ružomberku a okolí. Ďalej zadržali 24-ročného muža a 22-ročnú ženu, ktorí sú užívateľmi drog,“ potvrdila žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Podľa zistených informácií si mal 36-ročný Pavol zadovážiť drogy (pervitín a marihuanu), ktoré mal prechovávať vo vozidle Volkswagen Passat až do chvíle služobného zákroku policajtov. Uvedené drogy mal predávať závislým osobám v Ružomberku a okolí.

Pri zásahoch našli policajti pervitín aj marihuanu

„Pri akcii policajti zaistili 3,134 g pervitínu, ktoré množstvo zodpovedá minimálne 61 jednotlivým dávkam drogy. Ďalej zaistili 3,891 g marihuany, ktoré množstvo zodpovedá 21 jednotlivým dávkam drogy. Počas akcie bol zadržaný aj 24-ročný Patrik, ktorý si mal u Pavla objednať kúpu pervitínu,“ spresnila Balogová.

Pri druhej razii zadržali policajti 22-ročného Dominika, ktorý si mal zadovážiť drogu pervitín a následne ju mal predávať závislým osobám. Naposledy 23. júna mal z igelitového vrecka odsypať dve dávky drogy a predať ich 22-ročnej žene. Zvyšnú časť drogy o hmotnosti 3,584 g prechovával u seba do zadržania. Podľa polície zodpovedá uvedené množstvo 49 jednotlivým dávkam.


Galéria: 6 fotiek

V rukách ružomberskej polície skončil aj 25-ročný muž, ktorý mal rovnako ako predchádzajúci mladík nakupovať pervitín a túto ponúkať na predaj drogovo závislým osobám v Ružomberku a okolí.

„Vyšetrovateľ OR PZ v Ružomberku obvinil dvoch mužov vo veku 25 a 22 rokov a jednu ženu vo veku 22 rokov zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania a s nimi. Ďalších dvoch mužov vo veku 36 a 24 rokov obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania a s nimi v štádiu pokusu. Traja z obvinených mužov sú stíhaní väzobne,“ uzavrela policajná hovorkyňa.

Drogová razia prebehla začiatkom týždňa aj v Žiline

Na frekventovanom hlavnom cestnom ťahu v Žiline vykonali žilinskí policajti spolu s kriminalistami akciu zameranú na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti. Počas zásahu zadržali celkom štyri osoby, ktoré sa prepravovali na vozidle Peugeot. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina