FOTO: Kysuce zasiahol prívalový dážď, mesto Čadca vyhlásilo tretí stupeň povodňovej aktivity


FOTO: Kysuce zasiahol prívalový dážď, mesto Čadca vyhlásilo tretí stupeň povodňovej aktivity
Galéria: 17 fotiek
Foto: Prezídium HaZZ

Vo štvrtok 2. júla popoludní sa cez Žilinský kraj prehnala búrka, ktorá so sebou priniesla výdatné zrážky. Po prívalovom daždi museli do terénu vyraziť profesionálni aj dobrovoľní hasiči na Kysuciach. Voda tam zatápala nielen ulice ale aj rodinné domy a dvory, na cesty popadali stromy.

„Situácia je najvážnejšia v okrese Čadca, kde hasiči uskutočnili už 24 výjazdov k udalostiam technického charakteru. Hasiči vo viacerých oblastiach najmä odčerpávali vodu zo zatopených budov, pivníc a dvorov rodinných domov a odstraňovali popadané stromy a konáre z cestných komunikácií,“ spresňuje Prezídium Hasičského a záchranného zboru.

Mesto Čadca vyhlásilo tretí stupeň povodňovej aktivity

„V dôsledku prívalových zrážok v meste Čadca momentálne zasadá povodňová komisia, v čase od 17:30 hod. je na území mesta vyhlásený 3 povodňový stupeň. Monitorujeme škody a problémy v meste. Situáciu monitorujeme na celom území mesta a budeme o nej priebežne informovať,“ uvádza mesto na sociálnej sieti.

„V okrese Čadca zasahovalo 18 profesionálnych hasičov a 130 členov Dobrovoľných hasičských zborov obcí s 33 kusmi hasičskej techniky. Išlo hlavne o čistenie upchatých vodných tokov, čerpanie vody zo zatopených objektov, pílenie popadaných stromov a iné,“ spresnil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Na viacerých miestach došlo k vybreženiu vodných tokov, zaplaveniu ciest a zosuvom pôdy


Po prívalovom daždi zasahovali členovia Dobrovoľných zborov obcí Raková, Podvysoká, Svrčinovec, Turzovka, Vysoká nad Kysucou, Korňa, Oščadnica, Krásno nad Kysucou, Zákopčie, Čierne, Makov, Vyšný Kelčov, Staškov, Klokočov, Olešná, Stará Bystrica a Zborov nad Bystricou.

„Na Mojíčkovskom a Kanalitskom potoku v obci Podvysoká, na potoku Dlhovianka v obci Dlhá nad Kysucou, na miestnom potoku v obci Zákopčie, na vodnom toku Trstená a Rakovanka v obci Raková, na vodnom toku Neslušanka v obci Nesluša, na potoku Čerňanka v obci Svrčinovec a na celom území mesta Čadca bol vyhlásený 3. stupeň povodňovej aktivity,“ dodal Kypus.

V súčasnosti prebieha odstraňovanie následkov mimoriadnej udalosti. Situácia na vodných tokoch je stále monitorovaná.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Prezídium HaZZ, Mesto Čadca