VIDEO: Po Žiline jazdil opitý 48-ročný vodič, pri kontrole nafúkal 1,6 promile


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Žilinskí policajti zastavili v pondelok 29. júna 2020 popoludní na sídlisku Solinky osobný automobil značky Mercedes-Benz šedej farby, ktorého vodič jazdil po cestách podozrivo. Ako zachytáva video od svedka, jeho jazda bola nekoordinovaná a s vozidlom často vybočoval mimo jazdný pruh.

Za volantom sedel podľa informácií krajskej policajnej hovorkyne Jany Balogovej 48-ročný muž, ktorého príslušníci polície zastavili a následne u neho vykonali dychovú skúšku na prítomnosť alkoholu.

Jej výsledok bol pozitívny: Vodič nafúkal 0,77 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,60 promile,“ potvrdila Balogová.  Vodičom jazdiacim s nameraným alkoholom nad jedno promile hrozí až rok odňatia slobody pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

V uplynulom týždni odhalili policajti v Žilinskom kraji 76 opitých vodičov

V uplynulom (26) týždni zaevidovala polícia na cestách celkom 76 podgurážených vodičov. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 15 nafúkalo nad 1 promile a štrnásti do 1 promile. Siedmi spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody a jeden zo šoférov sa dychovej skúške odmietol podrobiť. Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, až u 39 z nich bola dychová skúška pozitívna.


Okres Žilina

V sobotu 27. júna popoludní zastavila policajná hliadka v Žiline, časti Strážov vodiča vozidla Škoda Octavia. Pri kontrole sa 26-ročný vodič podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,88 mg/l alkoholu vdychu, čo je v prepočte 1,83 promile. 

Okres Čadca

V nedeľu 28. júna krátko popoludní zastavila policajná hliadka na ceste II/487 medzi Turzovkou a Dlhou nad Kysucou vodiča vozidla Škoda Felicia. Pri kontrole sa 64-ročný vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,73 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,52 promile.

Muži teraz čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že vodičovi pod vplyvom alkoholu môže zaistiť vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie v prospech štátu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ u017dilina