Psíky z útulkov v Žiline a Námestove sa zoznamovali cez internet s potenciálnymi dobrovoľníkmi


Foto: Psíky z útulkov v Žiline a Námestove sa zoznamovali cez internet s potenciálnymi dobrovoľníkmi Foto: ilustračné - pixabay.org

Opustených psíkov v útulkoch postupne pribúda, veľkú pomoc pre pracovníkov útulkov poskytujú dobrovoľníci, ktorí pravidelne zvieratá venčia. Pomôcť s nájdením nových dobrovoľníkov sa rozhodli študenti marketingovej komunikácie, ktorí v uplynulých týždňoch zakladali profily samotných psíkov.

Následne oslovovali cez zoznamovacie webstránky ľudí, ktorým chceli ukázať, že cez zoznamovacie služby je možné spoznať aj iný typ lásky. Za útulky v Žiline, Námestove a Poprade spolu oslovili 480 ľudí, ďalších 876 ľudí oslovilo vytvorené profily štvornohých tvorov. 

„Chceli sme poukázať na to, že ľudia sa psov z útulku nemusia báť, zbúrať predsudky a pomôcť útulkáčom nájsť priateľov na prechádzky či snáď aj nových majiteľov. Zamerali sa na štyri zoznamovacie aplikácie pre mladých, keďže zoznamky sú miestom, kde sa ľudia snažia nájsť lásku a šťastie. Presne to isté chcú nájsť aj opustení štvornohí miláčikovia,“ dodáva za študentov Monika.

Profily vytvorené psíkom z útulkov

Informáciami spolu zasiahli 1356 ľudí, pričom plánom bolo sústrediť na ľudí, ktorým napísali v mene psíkov sami. Desiatky oslovených užívateľov v najbližších dňoch navštívia jeden z troch útulkov, kde pomôžu s vychádzkami a možno si časom osvoja aj niektorého zo psíkov.

„Zo 480 ľudí, ktorých sme oslovili, sa nám podarilo útulkom zabezpečiť návštevu 76 dobrovoľníkov, ktorí v najbližších dňoch či týždňoch útulky navštívia s cieľom zobrať psíkov na prechádzku. Tí, čo by chceli psíka sa častokrát neznámych psov boja, pretože môžu byť nevyspytateľní, nepriateľskí či agresívni. To je však často spôsobené zlými podmienkami, v ktorých žili. O psy v útulkoch je však vynikajúco postarané, dostávajú pravidelnú stravu, lekársku starostlivosť, chodia na prechádzky a tréning. Útulok sa o psy stará, aby prekonali svoje traumy a dokázali znova ľuďom veriť,“ uzatvára študentka dôvody, pre ktoré sa rozhodli zviditeľniť prácu útulkov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu