Štýlový podnik Café Margot funguje v Žiline od roku 1924, všetky stoličky a kreslá sú značky TON


Foto: Štýlový podnik Café Margot funguje v Žiline od roku 1924, všetky stoličky a kreslá sú značky TON
Galéria: 19 fotiek

K najstarším podnikom v Žiline rozhodne patrí bar a kaviareň s dnešným názvom Margot Coffee&Beer&Wine, ktorý bol založený v roku 1924 ako vináreň a v rôznych obmenách funguje dodnes. Vďaka dobrej polohe na Hviezdoslavovej ulici neďaleko železničnej stanice ho poznajú najmä ľudia, ktorí pravidelne do Žiliny cestujú vlakom. 

Margot Coffee&Beer&Wine im poskytuje možnosť počkať na spoj v štýlových priestoroch s retro nádychom, ktorý rozhodne nie je náhodný - súčasný majiteľ postupne získaval po celom Slovensku stoličky a kreslá tradičnej značky TON, skratky slov „továreň na ohýbaný nábytok“. 

Vďaka tomu si dnes v kaviarni sadnete len na niektorú z približne 40 exkluzívnych retro stoličiek, ktoré zháňal majiteľ niekoľko mesiacov z celého Slovenska. Dopriať si môžete vyše 20 druhov talianskej kávy, domáce robené limonády či alkoholické a nealkoholické miešané nápoje.

Ako fungoval podnik v priebehu času

1924 - V pivnici sa stáčalo víno, aj destiloval alkohol pod názvom Sklad vína ZELNÍK
1940 - K skladu piva a alkoholu sa pridali potraviny, zelenina, pričom koncom druhej svetovej vojny sa našli v priestoroch aj zbrane a náboje
1965 - Vináreň a sklad vína spolu s degustáciami pod názvom Sklad vína, veľkoobchod vína RAČA, sever Slovenska
1985 - Podnik funguje pod názvom Vináreň ZOBOR
1989 - Zmena mena aj zamerania na Vináreň- piváreň ZOBOR
1993 - Už známejší názov Piváreň u Žilincov 
2013 - Kaviareň a bar získava svoje súčasné meno MARGOT Coffee&Beer&Wine

Všetky stoličky sú originálne kusy značky TON. Zdroj: Margot Coffee&Beer&Wine

Podnik s názvom, ktorý pripomína tradičnú kokosovo-rumovú tyčinku, disponuje oddelenou fajčiarskou aj nefajčiarskou časťou - výber je len na vás. Popri čakaní na vlak máte k dispozícii bezplatnú sieť wi-fi a takisto vidíte informačný on-line systém odchodu vlakov.

Voľný čas si môžete spríjemniť pri domácom čaji, ktorých ponuka sa pravidelne obmieňa - tradičný, pečený, mätový či zázvorový zahrejú najmä v chladnejších dňoch.

Retro atmosféru si v Margot Coffee&Beer&Wine môžete vychutnať aj pri víne zo širokého výberu od slovenských dodávateľov či vďaka akciám na rôzne druhy alkoholu. Nájdete tu obľúbené akcie typu na polovicu či 2+1, ale takisto aj tematické zľavy ako Brandy v akcii.

Takisto je možnosť usporiadania rôznych uzavretých spoločností a akcií spojených s hudbou a jedlom. Podnik je ideálnym miestom aj na posedenie s partiou, navyše ak vás chytí súťaživosť, môžete si bezplatne zahrať elektronické šípky. V bare sa postupne rozbiehajú amatérske šípkové turnaje.

 

Všetky akcie sú zverejnené na Facebooku Margot Coffee&Beer&Wine alebo na Instagrame 

 

V kaviarni a bare sa zabavíte počas piatkov a sobôt až do polnoci, pravidelne usporadúva akcie. Zdroj: Margot Coffee&Beer&Wine




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Café Margot