Pri zrážke odpojeného karavanu s dodávkou v Ružomberku vyhasol život 44-ročného vodiča


Foto: Pri zrážke odpojeného karavanu s dodávkou v Ružomberku vyhasol život 44-ročného vodiča Foto: KR PZ Žilina

V stredu 24. júna došlo v čase okolo obeda na ceste prvej triedy v katastri obce Ivachnová (okres Ružomberok) k tragickej dopravnej nehode. Po uvoľnení prívesného karavanu a následnom náraze do protiidúceho vozidla vyhasol život 44-ročného vodiča.

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 35-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Renault s prívesným karavanom v smere od Ružomberka na Liptovský Mikuláš. Následne došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k uvoľneniu karavanu a jeho zrážke s dodávkou Fiat, ktorú viedol v smere od Liptovského Mikuláša 44-ročný vodič,“ potvrdil žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Pri dopravnej nehode došlo aj k poškodeniu ďalšieho osobného vozidla značky Škoda, ktoré šoféroval 43-ročný vodič. Ten jazdil v rovnakom smere ako dodávka. Vodič dodávky utrpel vážne zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol.


Galéria: 5 fotiek

Alkohol u vodičov vozidiel Renault a Škoda vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. U nebohého vodiča bude vykonaná pitva. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodal Moravčík.

Cesta bola z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody neprejazdná, následne bola premávka od Ružomberka usmerňovaná do jedného jazdného pruhu. Cesta bola obojsmerne sprejazdnená takmer po troch hodinách.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina