AKTUÁLNE: Voda zo studničky vo Vraní je mikrobiologicky závadná, nepitná voda môže sposôbiť problémy


Foto: AKTUÁLNE: Voda zo studničky vo Vraní je mikrobiologicky závadná, nepitná voda môže sposôbiť problémy Foto: Google Maps

Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Žiline upozorňuje na vodný zdroj v mestskej časti Žilina - Vranie, po vykonaní kontroly kvality vody verejnej studničke - Maliarova studňa skonštatovali hygienici jej závadnosť.

Studnička sa nachádza v centre Vrania. „Vzorka vody bola vyšetrená v rozsahu minimálnej analýzy, pričom výsledky rozboru preukázali, že voda z tohto zdroja je mikrobiologicky závadná, teda nepitná,“ informuje RÚVZ Žilina. 

Mesto Žilina preto upozorňuje obyvateľov, aby vodu zo studničky nepoužívali až do odvolania. Predídu tak zdravotným problémom, ktoré môžu nastať po konzumácii vody z tohto zdroja.


Kvalita vody v Maliarovej studni bola aj v auguste 2019 nevyhovujúca, čo smerovalo rovnako k vydaniu pokynu, aby ľudia nepili z tohto zdroja. Studňa sa nachádza na ulici Drozdia. 

Mestská časť Vranie patrila medzi tri najviac postihnuté počas uplynulého víkendu, kedy prívalové dažde spôsobili prechodné zvýšenie hladiny vodných tokov. Vo Vraní sa vylial potok Vranka, na mieste zasahovali hasiči a pre potok bol vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina