Kvetinovú pyramídu v centre Žiliny prevrátil neznámy vandal


Foto: Kvetinovú pyramídu v centre Žiliny prevrátil neznámy vandal

Na začiatku druhého júnového týždňa boli v centre Žiliny osadené kvetinové pyramídy, celkom dvadsať kusov exteriérových konštrukcií vrátane výsadby boli rozmiestnené väčšinou po dvojici na peších ťahoch v meste. Kvetinové pyramídy sú zložené z rôznofarebných druhov ťahavých petúnií a pelargónií. 

Konštrukcie s kvetmi sa v Žiline nachádzajú v deviatich lokalitách - vstup na Námestie Andreja Hlinku (2 ks), na Farských schodoch (2 ks), na Mariánskom námestí (4 ks), pri vstupe na radnicu (2 ks), na Bottovej ulici (2ks), pri vstupe na mestskú úrad (2 ks), na Bulvári pri soche Antona Bernoláka (2 ks), pri stredovom ostrovčeku na Bulvári (1 ks) a na ulici Tomáša Ružičku pri Národnej banke Slovenska (3 ks).

Začiatkom týždňa videli obyvatelia a návštevníci mesta jednu z konštrukcií v prevrátenom stave, išlo o pyramídu v dolnej časti Farských schodov. Ako potvrdila aj mestská polícia, kvety prevrátila neznáma osoba:


Mestská polícia Žilina udalosť eviduje. Prevrátenie kvetináča spôsobila neznáma osoba,“ potvrdil Martin Matejko, zástupca náčelníka Mestskej polície Žilina. Mesto Žilina zaplatilo za dodanie a osadenie 20 kusov exteriérových kvetinových kaskádových konštrukcií celkom 38 947,20 eur s DPH.

Prevrátená kvetinová konštrukcia. Zdroj: čitateľ




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu