Od dnešného dňa bude v žilinskej MHD umožnený nástup a výstup prednými dverami


Foto: Od dnešného dňa bude v žilinskej MHD umožnený nástup a výstup prednými dverami Foto: ilustračné

Od dnešného dňa obnovuje Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) vo všetkých vozidlách mestskej hromadnej dopravy možnosť nástupu a výstupu prednými dverami. Na svojom webe ďalej informuje, že zároveň sa sprístupní aj zablokovaná predná časť vozidla, čím bude k dispozícií plná kapacita miest na sedenie a státie.

„Dávame do pozornosti, že napriek postupne uvoľňujúcim sa pravidlám je potrebné rešpektovať všetky aktuálne platné opatrenia a to predovšetkým nástup do vozidla iba s rúškom alebo alternatívnym zahalením úst a nosa. Taktiež opatrenie v podobe zrušenia zrušenie doplnkového predaja cestovných lístkov u vodiča ostáva v platnosti,“ uvádza DPMŽ.

Vo vozidlách mestskej hromadnej dopravy v Žiline naďalej platia tieto preventívne opatrenia:

  1. prázdninový režim MHD s platnosťou až do odvolania
  2. nástup do vozidla povolený iba s rúškom alebo iným zahalením úst a nosa (napr. šatka, šál apod.), pričom odporúčame používať aj rukavice
  3. zrušené dopytové otváranie dverí na všetkých zastávkach (platí aj na zastávkach na znamenie, pričom dvere otvára výhradne vodič)
  4. zrušený doplnkový predaj cestovných lístkov u vodiča (odporúčame využiť nákup lístka vopred a to napr. z automatu, trafiky alebo vo forme SMS lístka)
  5. opakovaná plošná dezinfekcia interiéru všetkých vozidiel MHD (vysokoúčinná a dlhotrvajúca dezinfekcia vrátane podláh, okien a sedadiel)
  6. upravené otváracie hodiny predajného miesta DPMŽ na Mestskom úrade v Žiline (info na www.dpmz.sk/n691)


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Dopravný podnik mesta Žiliny