VIDEO: Primátor Žiliny Peter Fiabáne zhodnotil na tlačovej konferencii prvý rok pôsobenia vo funkcii


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Na dnešnej tlačovej konferencii zhodnotil primátor Žiliny Peter Fiabáne rok svojho pôsobenia vo funkcii. Postupne okomentoval časť svojich krokov a rozhodnutí, zmienil aj pozitívnu reakciu na zmenu nastaveného štandardu komunikácie voči partnerom ale aj samotným obyvateľom. 

Ako príklad dobrej spolupráce uviedol aktuálne prebiehajúce vianočné trhy, kde mesto komunikovalo s prevádzkovateľmi stánkov a zisťovalo ich predstavy, ktoré následne zapracovali do koncepcie organizovania trhov. 

Primátor sa venoval viacerým oblastiam, medzi nimi aj doprave, kde podotkol, že mesto zorganizovalo viacero zberov dát a pripravuje ďalšiu etapu rekonštrukcie zastávok MHD. Vyzdvihol aj nedávno zavedenú preferenciu dopravy, ktorá získala cenu ITAPA 2019. Fiabáne pripomenul, že dnes mesto pokračuje v obnove chodníkov a ciest už v prvom roku funkčného obdobia.


Medzi najväčšie výzvy, ktoré má pred sebou ešte v tomto roku, zaradil nadchádzajúce zasadnutie mestského zastupiteľstva, kde budú poslanci rozhodovať aj o zvyšovaní niektorých daní a poplatkov, odsúhlasenie návrhu dohody o vyrovnaní s miestnym podnikateľom George Trabelssie a výber nového hlavného architekta mesta Žiliny.

Na záver poďakoval spolupracovníkom a zamestnancom mesta za ich nasadenie. „Verím, že všetci tí, ktorí nás sledujú, vidia aj tú úprimnú snahu riešiť problémy mesta a posúvať ho vpred. Prijímame aj objektívnu kritiku, nie všetko robíme ideálne, ale za seba a kolegov musím zdôrazniť, že naše snaženie je úprimné a ja som s tým rokom spokojný,“ uzavrel Fiabáne. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu