Vlaky aj autobusy budú počas Veľkej noci posilnené


Foto: Vlaky aj autobusy budú počas Veľkej noci posilnené

Dopravné spoločnosti Železničná spoločnosť Slovensko a Student Agency, pod ktorú patrí aj skupina RegioJet, zaznamenali tradične zvýšený záujem o cestovanie v období Veľkej noci. Počas veľkonočných sviatkov posilnia vlakovú aj autobusovú dopravu.

Miest by malo byť dosť, odporúča sa kúpiť si miestenku

Štátny dopravca ZSSK vyšle počas sviatkov 26 posilových vlakov - bude sa jednať o tri IC vlaky, 11 rýchlikov, 10 expresov a dva EuroCity vlaky. K súčasným rýchlikom, expresom, zrýchleným vlakom, regionálnym expresom a osobným vlakom vo všetkých regiónoch pridá navyše 120 vozňov. Štandardne je maximálna kapacita IC vlakov desať vozňov, rýchliky na trase Bratislava - Žilina - Poprad - Košice budú mať až 13 vozňov. Viac informácií nájdu cestujúci na stránke ZSSK.

Posilní aj súkromný dopravca Student Agency

Spoločnosť Student Agency, do ktorej patrí aj RegioJet, podľa slov jej hovorcu zaznamenala zvýšený záujem o cestovné lístky. Ako v autobusovej, tak vlakovej doprave. Najmä na trase z Prahy a Brna smerom na Slovensko je tento záujem enormný, preto vybrané linky z Českej republiky spoločnosť posilnila ďalšími autobusmi. Posledné miesta sú voľné aj vo vlakoch EuroCity spoločnosti RegioJet smerom z Českej republiky na Slovensko. Obdobná situácia je v InterCity vlakoch v smere z Bratislavy do Košíc.

Spoločnosť plánuje spoje posilňovať, limitujú ju však voľné vozňové kapacity. V autobusoch na trase z Bratislavy do Nitry a Banskej Bystrice je ešte dostatok voľných miest, aj tieto spoje plánuje dopravca v prípade potreby posilniť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu