V Trnovom zhorel les. Škoda je odhadovaná na 4000 eur


Foto: V Trnovom zhorel les. Škoda je odhadovaná na 4000 eur
Galéria: 9 fotiek

V stredu 25.marca 2015 bol v Trnovom spozorovaný hustý dym nad lesom Dubie. Po preverení bolo zistené, že opäť došlo k požiaru. Tentokrát horel celý les. Oheň sa mal šíriť z priľahlej lúky, na ktorej horela najskôr suchá tráva a postupne sa plamene rozšírili na malé stromy. Zhorela celá nová výsadba ihličnatých stromov. Predbežná škoda sa odhaduje na 4000 eur.

Zásah prebiehal niekoľko hodín a na pomoc boli privolaní aj hasiči DHZ Trnové.

Na mieste zasahovala aj polícia. Podľa ľudí stále pokračujú požiare z uplynulého roka a stále sa nepodarilo nájsť vinníka. Obyvatelia sú znepokojení situáciou, ktorá pretrváva.

Vyjadrenie polície v Žiline, ktoré poskytol hovorca Radko Moravčík:

“V stredu 25. marca v doposiaľ presne nezistenom čase v Trnovom (mestská časť Žiliny) došlo na lesnom pozemku, z doposiaľ presne nezistených príčin, k požiaru. Poškodením stromov vznikla predbežná škoda vo výške 4.000.-€. V súvislosti s touto udalosťou poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu porušovania ochrany stromov a krov. Ďalšie okolnosti prípadu, ako aj príčina vzniku požiaru, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.”




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu