Mladíci olúpili starenku, mladší z nich má len 14 rokov


Foto: Mladíci olúpili starenku, mladší z nich má len 14 rokov
Galéria: 4 fotky

Vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine obvinil dvoch mužov vo veku 14 (z Martina) a 20 (okres Martin) rokov zo zločinu lúpeže v spolupáchateľstve v dvoch skutkoch. Obvinení muži v nedeľu 22. marca popoludní v Martine lúpežne prepadli 68 ročnú ženu, ktorú si vytipovali. Mladistvý obvinený pristúpil k žene, ktorá vychádzala z cintorína. Rukami jej chytil kabelku a kričal na ňu, aby ju pustila. Žena sa snažila držať kabelku, ale obvinený mladistvý viac potiahol a na kabelke sa roztrhol remeň.

Páchateľov prenasledoval a zadržal náhodný občan

Po útoku žena spadla na zem a obaja obvinení muži z miesta utekali smerom k cintorínu aj s odcudzenou kabelkou. Oboch obvinených mužov prenasledoval 25 ročný náhodný občan a následne ich aj zadržal. Počas úteku kabelku obvinení muži odhodili. Obvinených mužov si prevzala privolaná policajná hliadka. Napadnutá žena neutrpela zranenia. Škoda bola predbežne vyčíslená na 282.-€.

Martinskí kriminalisti dôsledným vyšetrovaním odhalili aj ďalší skutok tejto dvojice mužov. Obvinení muži v sobotu 21. marca popoludní v Martine na ulici Mudroňová prepadli 84 ročnú ženu. Starší z obvinených mužov podišiel k žene a začal jej ťahať z ruky tašku. Tá kabelku nechcela pustiť. Pri zápase ju obvinený muž stiahol na zem a zmocnil sa tašky, v ktorej boli osobné doklady, kľúče a peňaženka s finančnou hotovosťou. Následne z miesta ušli. Zranenia poškodená žena neutrpela a odcudzením vecí jej bola spôsobená škoda vo výške najmenej 83.-€.

Mladší z dvojice pôjde v prípade dokázania viny do reedukačného centra

Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval na 20 ročného obvineného muža podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Staršiemu z obvinených mužov hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem rokov až 12 rokov. Mladistvému obvinenému, ktorý bol umiestnený do reedukačného centra, hrozí v prípade dokázania viny trest polovičný.
Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 

zdroj: KR PZ




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu