Na prvého apríla sa mesto rozsvieti na modro, nepôjde pritom o žart


Foto: Na prvého apríla sa mesto rozsvieti na modro, nepôjde pritom o žart
Galéria: 1 fotka

Už v stredu 1. apríla sa mesto Žilina opäť zapojí do medzinárodnej kampane Light It Up Blue. V preklade celá kampaň znamená „Rozsvieťme to na modro“ a koná sa pri príležitosti Svetového dňa informovanosti o autizme. K osvetlenej radnici mesta Žilina sa pridalo viacero budov a pamätihodnosti v Žiline a po celom svete. Osvetlením významných budov na modro vyjadruje zvyšok spoločnosti pochopenie a súcit autistom.

Na Slovensku beží kampaň šiesty rok, v Žiline zasvietime po tretí raz

Medzinárodnú kampaň vedie svetová organizácia pracujúca v prospech autistickej populácie AUTIZM SPEAKS. Druhý apríl je Svetovým dňom informovanosti o autizme a v tento deň budú významné budovy a pamätihodnosti po celom svete, ako napr. Empire State Bulding v New York, Opera v Sydney, Niagarské vodopády a ďalšie, osvetlené modrým svetlom.

Mesto Žilina ochotne podporí akciu, ktorá je prejavom ľudskej tolerancie a pomáha v spoločnosti akceptovať ľudí, ktorí sú trochu iní. Podporíme tak myšlienku zvýšenia povedomia verejnosti a začlenenie autistov v spoločnosti, v snahe vytvoriť im podmienky na zmysluplný život. Pri príležitosti Svetového dňa informovanosti o autizme bude v meste Žilina vysvietená modrým svetlom Radnica mesta Žilina. Sponzorsky túto akciu zabezpečí spoločnosť Siemens, s.r.o., ktorá je správcom verejného osvetlenia v meste Žilina.

Slovensko sa z iniciatívy občianskeho združenia SPOSA – Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom už 6 rokov zapája do kampane Light It Up Blue. Každoročne svieti na modro Bratislavský hrad a postupne sa pridávajú aj iné mestá. Tento rok už po tretíkrát zažiari modrým svetlom aj Radnica mesta Žilina. Mesto Žilina sa tak pripája k tým, ktorí jednoznačne vyjadrujú solidaritu s ľuďmi postihnutými autizmom.

Viac informácií nájdete na www.sposazr.sk a www.autismspeaks.org/liub.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu