VIDEO: Nechýbalo veľa a vodič na Ľavobrežnej mohol skončiť so svojím autom na streche


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Do redakcie nám prišiel email s videom, ktoré zachytáva ďalšiu nebezpečnú situáciu na cestách. Starší vodič na vozidle Fiat Punto sa pravdepodobne rozhodol, že potrestá iného vodiča jazdiaceho v ľavom pruhu na ulici Ľavobrežná. Situácii údajne predchádzalo aj vyhrážanie sa päsťami a agresívne správanie.

„Neviem odhadnúť, koľko promile mohol mať v krvi, ale triezvy na 100% nebol, nervačil ako nepríčetný. Išiel za mnou blikajúc a vykláňajúc sa zo strany na stranu. Nepokladal som za nevyhnutné uhýbať mu, nakoľko som išiel vyše 90 km/h na 80-tke a kúsok predo mnou išli v pravom pruhu ešte autá,“ opisuje incident vodič, ktorý celú udalosť zachytil na kameru v aute.

Ako ďalej uvádza, vodič na Fiate sa ho rozhodol predbehnúť sprava, kedy mu zároveň pohrozil päsťou. „Keby že nestihnem rýchlo zareagovať, asi skončí na streche a neviem ako by to dopadlo pri tej rýchlosti, ktorú sme mali,“ dodáva náš čitateľ.

Jazda v ľavom pruhu v meste dokáže nahnevať množstvo vodičov, ktorí majú následne potrebu pomstiť sa. Často vznikajú zbytočne vyhrotené situácie, ktoré sa dajú riešiť aj iným spôsobom a nie ohrozovaním ostatných účastníkov premávky. Podobné riskantné manévre neraz skončili vážnou dopravnou nehodou.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu