VIDEO: Vybrzďovanie sa na cestách objavuje čoraz viac, videá sú však niekedy vytrhnuté z kontextu


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Video zachytené na kameru v aute pochádza zo Zázrivej, kde vodič osobného auta so žilinskými evidenčnými číslami vybrzďoval iného vodiča. Ako sa uvádza v popise na stránke, kde bolo zverejnené, k tomuto činu došlo hneď po tom, čo vodič bielej Škody Octavia nebezpečne predchádzal, obmedzil iného účastníka cestnej premávky a bol upozornený.

Krátko po zverejnení sa však ozval majiteľ a zároveň vodič bielej Škody, ktorý uviedol, že situácia bola úplne iná a video ju nezachytáva celú.

Auto predo mnou išlo pomaly a keď som sa ho snažil obehnúť, šofér začal pridávať až som sa musel zaradiť naspäť za neho. Po predbehnutí začal na mňa blikať a trúbiť, tak som brzdil, pretože som si myslel že sa niečo stalo. Keď som nič nevidel tak som sa znova rozbehol a znova blikal a trúbil. Po druhom raze som to vzdal a pokračoval ďalej v jazde,“ uvádza vodič Octavie.

V poslednej dobe začína byť na cestách zvykom, že ak niektorý zo šoférov spraví chybu, niekoho ohrozí či poruší predpisy a je na to upozornený ostatnými, má potrebu sa mstiť a to práve vybrzdením. Videá na internete zachytávajú takéto správanie veľmi často, v niektorých prípadoch sa končia incidenty zrážkou.


Sú však aj situácie, kedy je zverejnené video, zachytávajúce prehrešky jedného vodiča, no často zostrihané tak, že nepoukazuje aj na vinu druhej strany. Existujú tiež prípady, kedy sa chcú nahnevaní vodiči konfrontovať fyzicky a po zastavení áut dochádzka k roztržkám a bitkám, ktoré končia ublížením na zdraví.

Nielen arogancia ale aj agresivita sa na cestách neustále zvyšuje a ľudia konajú mnoho krát bez uváženia. Následky po takýchto neuvážených činoch môžu byť vážne či tragické. Preto treba byť k sebe ohľaduplní a nevyhrocovať zbytočne situácie. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu