VIDEO: Vodič spravil chybu, pre ktorú sa s autom dostal v križovatke na Košickej do protismeru


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Náš čitateľ zachytil dnes, 17. mája, kuriózne no zároveň nebezpečné video. Na frekventovanej svetelnej križovatke Košická sa pred ním idúce auto zrazu dostalo do protismeru. Vodič si pravdepodobne nevšimol zvislú dopravnú značku, ktorá vyznačovala prikázaný smer obchádzania ostrovčeka a tiež mu nebolo divné, že vchádza do opačnej strany križovatky. Celý incident sa navyše udial pred očami policajta. 

„Dnes som bol svedkom tejto kurióznej ale hlavne nebezpečnej situácie. Vodič z Čadce vyštartoval na zelenú a vletel do protismeru na križovatke. Našťastie autá oproti nemu mali červenú a nešli rýchlo. On však dosť dlho pokračoval v jazde, kým zistil, že je vlastne v protismere,“ opisuje náš čitateľ.

Celá vec sa podľa jeho slov udiala pred očami policajta, ktorý práve odchádzal z križovatky po tom, čo ju riadil. Protiidúce autá údajne trúbili a vodič hneď na to zapol výstražné smerovky. Následne sa mal pokúšať otočiť.

Križovatka je známa podobnými prípadmi. Už v minulosti sme dostali rôzne videá a fotografie, ktoré zachytávali autá idúce v protismere, či nesprávne odbočovanie v križovatke. Niektoré z prípadov sa skončili nehodou, nad inými sa vodiči len pozastavili či pousmiali.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu