VIDEO: Palubná kamera zachytila odbočenie dvoch kamiónov do protismeru na Ľavobrežnej


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Čitateľ Marek nám dnes zaslal video, ktoré zachytáva ďalšiu nebezpečnú situáciu z ulice Ľavobrežná v Žiline. V posledných mesiacoch sa čoraz častejšie objavujú kamióny v protismere. Doteraz našťastie nedošlo k žiadnym vážnym nehodám, no to môže byť len otázkou času, kým kompetentní začnú konať.

K prechádzaniu vodičov nákladných áut, najčastejšie cudzincov z iných krajín, do protismerného jazdného pruhu, dochádza v úseku križovatky estakády s Ľavobrežnou ulicou. V mieste je nedostatočné dopravné značenie a malá nepozornosť sa tak môže podpísať pod fatálne následky. Navyše, ak vodič používa navigáciu, môže sa nechať pomýliť upozornením “držte sa vľavo” a tak prejde nechcene do protismeru.

Viacero žilinčanov sa zhoduje v názore, že na tomto mieste by bolo potrebné nielen obnovenie vodorovného značenia, ktoré je slabo viditeľné, ale predovšetkým je potrebné osadiť na cestu oddeľovače jazdných pruhov. Vďaka nim by sa jednoducho predišlo nebezpečným situáciám a prípadným kolíziám. 



„Možno by postačilo aj doplnenie veľkých tabúľ s textom “ste v protismere”, ako sú na diaľnici, ale oddeľovače by boli stopercentne najlepšie riešenie,“ myslí si Peter, ktorý nám len nedávno zaslal fotografie skríženého kamióna.

S otázkou kedy a ako sa kompetentní chystajú tento problém riešiť, sme sa obrátili na správcu cesty. Článok budeme následne aktualizovať o nové informácie.

Galéria: 6 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu