VIDEO: Mužovi s igelitkami nosia ľudia potraviny, on ich však odmieta


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Pred zhruba dvomi týždňami sme informovali o mužovi bez domova, ktorého pozná takmer celá Žilina. Zdržuje sa najviac na zastávke MHD Košická a nosí so sebou igelitové tašky plné časopisov a novín. Po tom, ako žilinčan Dávid rozpútal okolo tohto muža veľkú diskusiu na sociálnych sieťach, a jeho príspevok oslovil nemalé množstvo ľudí, ktorí mu chceli pomôcť, začali internetom kolovať nové príspevky, ktoré ukazujú, ako muž pomoc odmieta.

Pán Zdeno sa totiž vyjadril, že pomoc nepotrebuje a akékoľvek veci, ktoré mu ľudia prinesú, vyhodí do koša. Zamestnankyňa čerpacej stanice, pri ktorej sa denne zdržiava, nám dokonca zaslala fotografiu jedla, ktoré tam pravidelne nosí, pretože oň nemá záujem. „Každé ráno mi to tu vyloží na stôl a nechce to,“ uviedla Tatiana. 


Na sociálnych sieťach sa začali objavovať ďalšie príspevky, v ktorých ľudia poukazujú na to, ako sa pokúšali bezdomovcovi pomôcť, no on to odmietol. Niektorí z našich čitateľov dokonca vyjadrili obavy o jeho zdravie. Nazdávajú sa, že dotyčný pán by pomoc potreboval, no pre zlý psychický stav ju naopak odmieta.

„Každý deň chodím okolo tohto bezdomovca do práce. Do dnešného dňa mi ho bolo neuveriteľne ľúto. Mala som s kamarátkou cestu do Tesca a všimla som si, že stále sedí na zastávke. Išli sme teda do obchodu, že nakúpime niečo aj preňho. Kúpili sme mu rožky, šunku, tlačenku, sladkosti, minerálku a aj pivo, nech sa naje. Jeho reakciu môžete vidieť na videu,“ napísala k videu jeho autorka.

Nakoľko sám pán Zdeno razantne odmietol akúkoľvek pomoc, je viac ako isté, že odmietne aj ďalších ľudí, ktorí mu prinesú potraviny alebo oblečenie…


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu