VIDEO: Kuriéri si na Štefánikovej skracujú cestu jazdou v protismere


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Dostalo sa k nám jedno video, ktoré zachytáva jazdu dodávky v protismere. Vozidlo kuriérskej spoločnosti sa pohybovalo po ulici M. R. Štefánika a jeho vodič si zrejme skracoval cestu do areálu PCHZ, kam následne odbočil. Jednosmerná ulica spôsobuje menší problém s prístupom do areálu, kde sídli množstvo firiem, no to by nemal byť dôvod na to, aby vodiči jazdili v protismere.

„Uznávam, že môže byť problém, ak idete z mesta a chcete tam odbočiť. Musíte sa zvrtnúť na križovatke, čo je dosť nebezpečné, alebo to urobíte ako ten kuriér, jazdou v protismere. Ani jedno z riešení nezastávam a pre 3 minúty získaného času by som odporučil radšej otočiť sa pri parkovisku hypertesca,“ uviedol Richard.

Po ulici niekedy jazdí v protismere záchranná služba, ktorá tam má svoje stredisko, vodič záchranky však vždy používa svetelné a zvukové výstražné znamenia. Okrem toho sa musí urgentne dostaviť k prípadu, v ktorom môže ísť o život. Kuriéri preto zbytočne riskujú. Dodávka, ktorú si za šera raz niekto nevšimne, môže ľahko spôsobiť nehodu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu