Rozšírenú križovatku ulíc Komenského - Suvorovova zrejme v lete vyasfaltujú celú


Foto: Rozšírenú križovatku ulíc Komenského - Suvorovova zrejme v lete vyasfaltujú celú

Rozšírenie križovatky ulíc Komenského a Suvorovova pri sídle Žilinského samosprávneho kraja realizoval developer neďalekého rezidenčného projektu Malá Praha, nekvalitné zrealizované obrusné vrstvy na rozšírených úsekoch budú počas leta zrejme opäť opravované. A nielen tie. 

Nového asfaltu by sa mali dočkať cesty križovatky v plnom profile. Vyplýva to zo zmluvy medzi mestom Žilina a developerom projektu, ktorý realizoval rozšírenie ako vyvolanú investíciu. Po stavebných úpravách má križovatka zohľadňovať nárast intenzity premávky v dôsledku zvýšenia počtu rezidentov v oblasti.

Pre zväčšenie dopravného uzla v mieste vyrúbali niekoľko stromov, obyvatelia susedných bytových domov prišli aj o parkovacie miesta. Individuálna automobilová doprava dostala prednosť pred pešou, keďže pruhy zväčšili na úkor chodníkov

Pre nekvalitne zrealizované  práce bude križovatku potrebné opraviť nanovo, samospráva sa so spoločnosťou dohodla na prevode finančných prostriedkov za podmienky, že mesto obrusnú vrstvu križovatky opraví komplexne a obnoví vodorovné dopravné značenie. 


Mesto Žilina sa zaväzuje zrealizovať komplexnú rekonštrukciu obrusnej vrstvy križovatky, t.j. nielen časti, ktorú realizovala spoločnosť Malá Praha ako stavebník, a taktiež obnovu vodorovného dopravného značenia križovatky, a to najneskôr v termíne do 30.9.2020,“ špecifikuje jeden z bodov zmluvy o spolupráci.

Developer prispeje mestu sumou 23 533,73 eur vrátane DPH a ako stavebník bude naďalej zodpovedať za následný proces kolaudácie križovatky. Podľa zmluvy súčasná nekvalitná realizácia nespĺňa podmienky pre kolaudáciu.  

Galéria: 8 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu