Policajti odhalili v uplynulom týždni 100 opitých vodičov, napriek intenzívnym kontrolám počet stúpa


Foto: Policajti odhalili v uplynulom týždni 100 opitých vodičov, napriek intenzívnym kontrolám počet stúpa Foto: KR PZ Žilina

V reakcii na rastúci počet dopravných nehôd a nezodpovedné správanie vodičov na cestách, pristúpila polícia v Žilinskom kraji od 9. júna k zvýšeniu intenzity policajných kontrol. Hliadky už za prvý deň odhalili niekoľko cestných pirátov aj podgurážených motoristov.

Počas uplynulého týždňa zaevidovala polícia na cestách v kraji až 100 vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu. Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, až u 34 z nich bola dychová skúška pozitívna.

Z celkového počtu nafúkalo 27 šoférov nad 1 promile, u 33 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile a jeden sa dychovej skúške odmietol podrobiť. Piati spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody.

Okres Námestovo

V piatok 12. júna vo večerných hodinách zastavila policajná hliadka v obci Lomná vodičku vozidla Opel Corsa. 37 ročná vodička sa na výzvu dobrovoľne podrobila dychovej skúške s výsledkom 1,20 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,50 promile.


V nedeľu 14. júna po polnoci zastavila policajná hliadka na miestnej komunikácii v obci Zubrohlava vodiča vozidla Peugeot 406. 27 ročný vodič sa na výzvu polície podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,14 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,38 promile.  

Okres Tvrdošín

V sobotu 13. júna v nočných hodinách zastavila policajná hliadka na ceste I/59 medzi obcami Podbiel a Nižná na Orave vodiča motocykla Babetta. 21 ročný motocyklista sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,93 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,94 promile.

Všetci uvedení vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že vodičovi pod vplyvom alkoholu môže zaistiť jeho vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina