Nosenie rúška v hromadnej doprave je naďalej povinné, niektorí cestujúci opatrenie nerešpektujú


Foto: Nosenie rúška v hromadnej doprave je naďalej povinné, niektorí cestujúci opatrenie nerešpektujú

V noci zo soboty na nedeľu 14. júna 2020 sa na Slovensku oficiálne skončil núdzový stav. Návrh na jeho zrušenie schválila vláda na rokovaní počas uplynulého týždňa. Mimoriadna situácia nemá zákonom určené časové ohraničenie a trvá aj ďalej po skončení núdzového stavu. 

Podľa zverejnených pokynov Úradu verejného zdravotníctva sa naďalej zakazuje vychádzať a pohybovať sa na verejnosti v priestoroch interiérov budov a v prostriedkoch verejnej dopravy bez prekrytia horných dýchacích ciest. Výnimku tvoria len vybrané prípady ako napríklad deti do 3 rokov, športovci, či zamestnanci vykonávajúci prácu v spoločnom priestore.

Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) preto vyzýva všetkých cestujúcich, aby rešpektovali toto opatrenie vo vozidlách mestskej hromadnej dopravy a prekrývali si dýchacie cesty rúškom, prípadne šatkou.

„Reagujeme na prípady z uplynulých dní, kedy sme zaregistrovali niekoľko cestujúcich bez rúšok. Sme si vedomí, že situácia na Slovensku sa stabilizovala a opatrenia súvisiace s koronakrízou sa citeľne uvolnili. Napriek tomu aj naďalej ostala povinnosť cestovať vo vozidlách verejnej dopravy s rúškom (alebo iným zahalením tváre),“ spresňuje DPMŽ.

Pri cestovaní hromadnou dopravou sa správajte aj naďalej zodpovedne a rešpektujte opatrenia. Chránite tým nielen zdravie ostatných spolucestujúcich, ale predovšetkým svoje.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Dopravný podnik mesta Žiliny