Polícia bola opäť úspešná pri odhaľovaní drogových dílerov, v putách skončili 4 osoby


Foto: Polícia bola opäť úspešná pri odhaľovaní drogových dílerov, v putách skončili 4 osoby
Galéria: 6 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

Polícia v Žilinskom kraji zadržala počas uplynulých dní niekoľko ľudí, ktorí pôsobili na drogovej scéne v Liptovskom Mikuláši a Žiline. Ide o dvoch mužov vo veku 40 a 30 rokov, jednu 30-ročnú ženu a 34-ročného muža. Všetci sú obvinení v prípade nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania.

Prvá policajná akcia prebehla v Liptovskom Mikuláši, kde v pondelok 8. júna nastúpili dvaja muži a žena do vozidla Citroen C3 a počas jazdy boli zastavení hliadkou. Pri prehliadke auta policajti našli a zaistili sklenenú banku s obsahom hustej tekutiny tmavočervenej farby, pričom chemickým skúmaním bolo zistené, že ide o zmes na výrobu metamfetamínu.

„Ďalej pod zadnou sedačkou policajti našli a zaistili po polyetylénové vrecko s bielou kryštalickou látkou, ktoré tam pred policajtmi mal ukryť 40 ročný Anton. 40-ročný Anton mal vyrábať drogu - pervitín v byte, ktorý mala v prenájme dvojica tridsiatnikov. Z vyrobeného pervitínu im vždy časť nechal po dávke,“ spresnila žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Galéria: 6 fotiek

Podľa polície bola kriminalistickou expertízou v tejto zaistenej vzorke zistená prítomnosť metamfetamínu. Zaistené množstvo predstavuje najmenej 24 bežných jednotlivých dávok drogy. V byte policajti zaistili aj veci slúžiace na výrobu drog.

Vyšetrovateľ obvinil 40-ročného Antona, ktorý mal pôsobiť ako výrobca drog, z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania a s nimi v časti v štádiu pokusu. Zároveň na neho spracoval podnet na väzobné stíhanie.


Ďalších dvoch, 30-ročného Petra a 30-ročnú Luciu, obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania a s nimi spáchaného formou účastníctva v časti v štádiu pokusu.

Pri protidrogovej akcii v Žiline zadržali 34-ročného muža

Ďalšiu akciu zameranú na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti a jej aktérov vykonala žilinská polícia v uplynulých dňoch. V rukách policajtov skončil 34-ročný muž z okresu Žilina, ktorý mal od zatiaľ nestotožnenej osoby v Kysuckom Novom Meste zadovážiť drogy - pervitín a extázu, ktorú mal prechovávať do 10. júna tohto roku, kedy bol zadržaný.

„Pri prehliadke vozidla Opel Corsa, podozrivý dobrovoľne vydal zatavenú plastovú striekačku s bielou kryštalickou látkou a tiež uzatvárateľné vrecko s bielou kryštalickou látkou. Pri domovej prehliadke podozrivý muž dobrovoľne vydal neznámu tabletku a uzatvárateľné vrecko so svetlohnedou kryštalickou látkou. Zaistené látky boli zaslané na kriminalistickú expertízu,“ spresnila policajná hovorkyňa.

Expertíza v tomto prípade potvrdila v zaistených látkach prítomnosť metamfetamínu. Množstvo, ktoré policajti pri prehliadke našli, predstavuje najmenej 20 bežných jednotlivých dávok drogy.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina