Štart cyklobusov v Žilinskom kraji sa oneskoril, záujem o ne v prvý víkend prevádzky bol prekvapivý


Foto: Štart cyklobusov v Žilinskom kraji sa oneskoril, záujem o ne v prvý víkend prevádzky bol prekvapivý Foto: ilustračné - Žilinský samosprávny kraj

Žilinský samosprávny kraj aj tento rok spustil čoraz populárnejší projekt cyklobusov, vďaka ktorému môžu obyvatelia spoznávať krásy regiónu na bicykli. Neskorší štart spôsobený koronakrízou neodradil cyklistov a tak už počas prvého víkendu prevádzky zaznamenali poskytovatelia služieb prekvapivé čísla.

Tohtoročnou novinkou je pridanie cyklobusov v smere na Liptov, celkovo päť spojov je rovnomerne rozmiestnených do piatich regiónov a vedie k viac než tritisíc kilometrom cyklotrás. Cestujúci s bicyklami platia v cyklobusových spojoch štandardnú cenu autobusového lístka plus poplatok za bicykel vo výške 50 centov. 

Spoje do Novej Bystrice, Turčianskych Teplíc a Terchovej premávajú počas víkendov a sviatkov, cez letné prázdniny pribudnú aj piatkové spojenia. Cyklobusy na Orave a Liptove jazdia cez víkendy a sviatky, v období letných prázdnin budú premávať denne. 


 Zo žilinskej autobusovej stanice vyrazili počas uplynulého víkendu cyklisti do troch obľúbených cykloturistických destinácií, najväčší záujem bol o prevoz bicyklov smerom k Novej Bystrici. Prevádzkovateľ cyklobusov, vychádzajúcich zo Žiliny, zaznamenal spolu 105 cestujúcich s bicyklami. 

„Úspešný štart cyklobusovej sezóny, ktorý sme zaznamenali, dokázal, že cyklobusy majú svoje miesto na trhu a stávajú sa obľúbeným spôsobom prepravy za rôznymi športovými a oddychovými aktivitami cestujúcich. Pevne veríme, že pozitívny trend bude pokračovať aj naďalej, počas celej tohtoročnej cyklobusovej sezóny 2020,“ doplnila hovorkyňa SAD Žilina Ivana Strelcová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu