AKTUÁLNE: Vo Vrútkach došlo k streľbe, neznámy muž mal napadnúť pracovníkov školy


Foto: AKTUÁLNE: Vo Vrútkach došlo k streľbe, neznámy muž mal napadnúť pracovníkov školy
Galéria: 5 fotiek
Foto: Polícia

Policajné hliadky momentálne zasahujú v meste Vrútky, kde sa odohrala streľba po tom, ako došlo k napadnutiu pracovníkov školy neznámym mladým mužom.

Voči útočníkovi použili policajti donucovacie prostriedky - zbraň. Po útoku nožmi zomrela jedna dospelá osoba, na miesto bol vyslaný aj posttraumatický tím. Výstrelom policajtov podľahol aj samotný útočník.

Polícia má v súčasnosti situáciu pod kontrolou, na miesto už smeruje aj policajný prezident Milan Lučanský.

Aktualizácia 12:50 hod.

Podľa polície bol útočníkom 22-ročný muž z Martina, ktorý je bývalým žiakom školy a už v minulosti bol problémový. Po jeho útoku prišla o život jedna dospelá osoba, ďalšie štyri boli zranené a sú na ošetrení v martinskej nemocnici.

Muž rozbil sklenenú výplň, vošiel do školy, kde mu bol kladený odpor zo strany zástupcu riaditeľa školy, tohto smrteľne zranil. Následne vbehol do najbližšej triedy, tam napadol učiteľku a dve deti a následne sa pokúsil utiecť,“ spresnil policajný prezident Milan Lučanský.


Zranené sú deti aj školník, ktorý páchateľa prenasledoval. Niektorí z príslušníkov policajného zboru boli poranení pri streľbe, kde ich mali zasiahnuť odrazené guľky.

Na miesto smeruje minister vnútra Roman Mikulec, minister školstva Branislav Gröhling aj predseda parlamentu Boris Kollár.

Aktualizácia 13:30 hod.

Gymnázium J. C. Hronského pôvodne patrilo pod správu Žilinského samosprávneho kraja a zástupca školy, ktorý je obeťou útoku, bol dlhoročným pedagógom na tejto škole. Gymnázium je od roku 2015 organizačnou zložkou Spojenej školy vo Vrútkach, ktorej zriaďovateľom je mesto.

„Je to veľká tragédia pre mesto, školu, ale aj celú okolitú spoločnosť. O to viac, že útok sa stal v škole a jeho svedkami boli aj žiaci. Chcela by som vyjadriť úprimnú sústrasť príbuzným a blízkym obete. Želám si, aby sa zranení  čím skôr zotavili ako po fyzickej, tak aj po psychickej stránke. Zatiaľ nie je známa príčina útoku, no dôrazne odmietam akékoľvek formy násilia,“ povedala županka Erika Jurinová.

Kondolenciu vyjadril aj primátor mesta Vrútky Branislav Zacharides: „V mene svojom, poslancov mestského zastupiteľstva a pracovníkov mestského úradu vo Vrútkach vyjadrujem hlboký zármutok nad tragickou udalosťou, ktorá sa dnes udiala na našej Spojenej škole. Pozostalým prejavujeme úprimnú sústrasť.“




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia