Policajné hliadky odhalili v uplynulom týždni na území Žilinského kraja 88 opitých vodičov


Foto: Policajné hliadky odhalili v uplynulom týždni na území Žilinského kraja 88 opitých vodičov

Počet vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu bol v uplynulom týždni opäť vysoký. Policajné hliadky odhalili v Žilinskom kraji počas 23. týždňa tohto roka až 88 podgurážených šoférov. Z nich niektorí spôsobili aj dopravné nehody.

Kontroly vykonávané hliadkami dopadli nasledovne:

  • 19 vodičov nafúkalo nad 1 promile
  • 25 vodičov nafúkalo do 1 promile
  • 4 vodiči spôsobili dopravné nehody

Muži zákona si posvietili nielen na motoristov ale aj na cyklistov, až u 40 z nich bola dychová skúška pozitívna. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline informovalo o najvážnejších prípadoch, ktoré príslušníci zaevidovali v okresoch.

Okres Žilina

V sobotu 6. júna vo večerných hodinách zastavila policajná hliadka v obci Teplička nad Váhom, okres Žilina vodiča vozidla Škoda Felícia. Pri kontrole sa 26-ročný vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,91 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,90 promile.


Okres Martin

V piatok podvečer zastavila policajná hliadka v Martine, časť Priekopa vodiča vozidla Toyota Corolla. 35-ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,13 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,35 promile. 

Okres Liptovský Mikuláš

V noci z piatka na sobotu zastavila policajná hliadka v Liptovskom Mikuláši vodiča vozidla BMV, ktorý sa pri kontrole podrobil dychovej skúške. 20-ročný vodič nafúkal 0,84 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,75 promile.

V sobotu 6. júna vo večerných hodinách zastavila a kontrolovala policajná hliadka v obci Východná vodiča vozidla Škoda Felícia. 68-ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,23 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,56 promile.

Okres Dolný Kubín

V sobotu 6. júna v skorých ranných hodinách zastavila a kontrolovala policajná hliadka v obci Veličná na Orave vodiča vozidla Land Rover Range. Pri kontrole sa 24-ročný vodič podrobil dychovej skúške s výsledkom   0,79 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,65 promile.

„Všetci uvedení vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že vodičovi pod vplyvom alkoholu môže zaistiť jeho vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu