Polícia zadržala po nehode v Trnovom tri osoby pod vplyvom alkoholu, vodič auta je neznámy


Foto: Polícia zadržala po nehode v Trnovom tri osoby pod vplyvom alkoholu, vodič auta je neznámy

V noci z piatka na dnes 6. júna došlo v mestskej časti Žilina - Trnové k dopravnej nehode, po ktorej zostalo osobné auto nepojazdné v strede cesty. Operačné strediská vyslali na miesto všetky záchranné zložky, po prvotnom ošetrení boli traja členovia posádky prevezení do nemocnice.

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že doposiaľ neznámy vodič viedol osobné motorové vozidlo Lancia v smere od Trnového na Žilinu. Pri prechádzaní pravotočivej zákruty z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do protismeru, kde narazil do oplotenia rodinného domu a následne cez pravú časť vozovky narazil do zvodidiel,“ uviedol Radko Moravčík, hovorca žilinskej polície.

Posádku auta tvorili mladí muži vo veku 17, 18 a 21 rokov. Všetci traja sa po dopravnej nehode podrobili dychovej skúške na alkohol s pozitívnym výsledkom nad jedno promile a bola im obmedzená osobná sloboda. „Ďalšie okolnosti dopravnej nehody, ako aj to, kto bol vodičom motorového vozidla, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodal policajný hovorca.


Obyvatelia ulice sú bezradní, do dnešného dňa sa nedočkali žiadneho riešenia situácie. Ľudia, ktorí cestu denne využívajú, majú strach. Aj napriek stanovenej maximálnej povolenej rýchlosti 40 kilometrov za hodinu jazdia mnohí vodiči ďaleko rýchlejšie. Ohrození tak nie sú len motoristi, ale predovšetkým chodci a cyklisti.

Za posledných šesť rokov havarovalo v takzvanom „trnovskom esíčku“ už viac než 40 áut. Polícia niektoré udalosti eviduje ako dopravné nehody, iné len ako škodové udalosti. V mnohých prípadoch účastníci tiesňovú linku nekontaktovali a s vozidlom odišli, prípadne si ho nechali odtiahnuť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu