VIDEO: Hokejový klub MsHK Žilina si dnes slávnostne prevzal nový majiteľ


Foto: VIDEO: Hokejový klub MsHK Žilina si dnes slávnostne prevzal nový majiteľ
Galéria: 5 fotiek

Dnes 4. júna 2020 bola v priestoroch Zimného štadióna v Žiline podpísaná zmluva, na základe si nový majiteľ prevzal hokejový klub MsHK Žilina. Súkromná spoločnosť LUPIZA, s.r.o. bola jediným záujemcom, za klub ponúkla 31 925 eur. Predaj schválili v polovici mája poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline.

Noví majitelia chcú vybudovať moderný klub založený na inováciach a dátach, zároveň ale plánujú pokračovať v nastolenej línii a káder aj s realizačným tímom budovať okolo ľudí zo Žiliny a okolia. Na tlačovom brífingu potvrdili zástupcovia spoločnosti pokračovanie pôsobenia trénera Stanislava Škorvánka a trénera brankárov Jozefa Urdáka.

Víziu ďalšieho pôsobenia chcú predstaviť na samostatnej tlačovej konferencii v najbližších týždňoch, už krátko po predaji deklarovali noví majitelia záujem o návrat MsHK Žilina do extraligy. Slávnostným podpisom na brífingu si akcionári klub prevzali.

V zmysle uzavretej zmluvy bude majiteľovi klubu poskytnutá ľadová plocha a priestory pre športovú činnosť za symbolické jedno euro i dotácia od mesta vo výške maximálne 75-tisíc eur ročne na každú jednu hokejovú sezónu.


Zároveň získava aj možnosť využívať ľadovú plochu šesť hodín denne, z toho štyri hodiny na hlavnej ľadovej ploche a dve hodiny na vedľajšej ľadovej ploche. Nový vlastník sa zmluvne zaviazal, že v prípade fungovania v extralige prispeje navrch k dotácii od mesta do rozpočtu 450-tisíc eur a v prípade pôsobenia v prvej lige prispeje 150-tisíc eur.

„V procese predaja bola dôležitá vôľa a ochota vyriešiť všetky problémy. Chcem poďakovať za trpezlivosť spoločnosti LUPIZA, že vydržali záverečný proces, kedy to prechádzalo rokovaním mestského zastupiteľstva. Vieme všetci, že to nebude ľahká cesta, ktorá čaká MsHK Žilina s novým majiteľom, chcem popriať veľa energie, trpezlivosti, síl a podpory,“ zaželal novým majiteľom primátor Peter Fiabáne.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu