Pre 71 žilinských rodín v núdzi rozviezli viac než tonu potravín, sladkostí a drobných darčekov


Foto: Pre 71 žilinských rodín v núdzi rozviezli viac než tonu potravín, sladkostí a drobných darčekov
Galéria: 4 fotky

Mesto Žilina spolu s partnermi zrealizovalo počas nepriaznivého stavu potravinovú pomoc pre rodiny v núdzi. Spolu 71 žilinských rodín, ktoré vytipovalo mesto v spolupráci so školami, terénnymi sociálnymi pracovníčkami a pracovníčkami odboru sociálneho a bytového, dostalo potravinové balíčky a drobné darčeky.

K pomoci podali ruku zamestnanci slovenského Tipsportu, stávkovej spoločnosti, ktorá dlhé roky sídli v Žiline. Pomocou boli podporené predovšetkým rodiny, ktorých deti dostávajú počas štandardného školského roka v rámci školy obedy zadarmo. Keďže boli od polovice marca doma, zostala stravovacia povinnosť na pleciach rodičov.

„Uvedomovali sme si náročnú situáciu týchto ľudí znásobenú dopadmi pandémie. Mesto malo našťastie pripravený projekt potravinových balíčkov, ktoré obsahovali základné potraviny, ako je ryža, mlieko, cestoviny, paštéty, cukor či strukoviny. Navrhol som, teda aby sme v ňom pokračovali s tým, že na naše plecia vezmeme náklady, organizáciu, balenie a distribúciu balíčkov,“ doplnil riaditeľ firmy Martin Tabák.

Vďaka spolupráci všetkých zapojených zložiek sa podarilo rozviesť viac ako tonu potravín, sladkostí a drobných darčekov pre 71 tých najzraniteľnejších v Žiline. Spoločnosť sa podieľa na príjmovej zložke rozpočtu mesta Žilina cez odvod z hazardných hier.  




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu