Futbalový klub MŠK Žilina nedostal licenciu na ročník 2020/2021


Foto: Futbalový klub MŠK Žilina nedostal licenciu na ročník 2020/2021 Foto: ilustračné

Štart futbalového klubu MŠK Žilina v budúcoročnej sezóne Fortuna Ligy 2020/2021 je ohrozený, vo štvrtok 28. mája rozhodol Prvostupňový orgán licenčného konania (POLK) Slovenského futbalového zväzu (SFZ) o neudelení licencie na nadchádzajúci ročník.

Žilinský klub sa nachádza v likvidácii, do ktorej vstúpil v marci. Dôvodom boli vysoké personálne náklady na káder, krok umožnil ukončiť spoluprácu s väčšinou najdrahších hráčov. Okrem Žiliny nedostal licenciu ani klub z Nitry.

„Licenciu pre klubové súťaže UEFA a FORTUNA ligu súťažného ročníka 2020/2021 neudelil klubom FC Nitra a MŠK Žilina v likvidácii, ktoré nesplnili minimálne požiadavky finančných licenčných kritérií. Uvedené kluby majú právo voči rozhodnutiu POLK podať odvolanie Odvolaciemu orgánu licenčného konania (OOLK) do 12. júna 2020 (vrátane), o čom im bolo zaslané písomné poučenie,“ informuje SFZ v úradnej správe.

Ešte v marci zástupcovia MŠK Žilina v odôvodnení počítali s právnou analýzou, na základe ktorej štatút spoločnosti v likvidácii nemal obmedziť pokračovanie v súťažiach. Neudelenie licencie A-tímu znamená nateraz stop aj pre B-tím, ktorý pôsobí v druhej lige. Klub potvrdil, že rozhodnutie obdržal a analyzuje ho:


„Od Prvostupňového orgánu licenčného konania (POLK) sme prijali rozhodnutie o neudelení licencie pre súťažný ročník 2020/2021. Uvedené rozhodnutie nie je právoplatné, v súčasnej dobe analyzujeme odôvodnenie tohto rozhodnutia. Momentálne nám plynie zákonná lehota, ktorá končí 12. júna 2020. Počas nej budeme analyzovať všetky možnosti. Urobíme všetko preto, aby futbalový klub MŠK Žilina dostal licenciu aj pre ďalší súťažný ročník. A to neplatí iba pre náš prvý tím, ale aj “Béčko”,“ uviedol v stanovisku klub.

Licenčná administratíva neudelila licenciu ani Útvaru talentovanej mládeže klubu Akadémia Juventus Žilina na najbližšie tri sezóny. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu